Kezdőlap Egyéb Körvonalazódik a színház működése…

Körvonalazódik a színház működése…

76

2021. április 15-én szakmai egyeztetésre látogatott el városunkba Seregi Zoltán Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és szakmai stábja, hogy színház bejáráson tájékozódjon a Szentesi Tóth József Színház és Vigadó építéséről.

A jövőt próbáljuk közösen meghatározni – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki elmondta, hogy a mostani találkozó előtt egy népesebb szentesi delegáció tekintette meg a békéscsabai Jókai Színházat. A találkozó során egyeztettek Szarvas Péter Békéscsaba polgármesterével.
Seregi Zoltán neve ismerős lehet sokunknak, mert ő játszotta Tutajos szerepét a Tüskevár c. filmben. 2016 óta látja el a békéscsabai Jókai színház igazgatói feladatát, előtte Fekete Péter igazgató (jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára) mellett igazgatóhelyettesi pozícióban végezte művészeti munkáját.
Szentes lakossága és az ide jövő színház látogatók, reméljük megtalálják majd a számításukat ebben a mi kis közös koprodukcióban – mondta Seregi Zoltán.

Úgy tudom, hogy nagyon ki vannak éhezve a szentesiek arra, hogy ez a csodálatos épület végre megteljen élettel, színházzal és művészettel. Nagy várakozással tekintünk ez elé az együttműködés elé, melynek az elején tartunk. Most próbáljuk meghatározni azokat a feltételeket, amikben ez az együttműködés élhet. Fő irányvonal, hogy a szentesi színház ne a békéscsabai színház kamaraszínháza legyen, hanem ez a szentesi Tóth József Színház maradjon. Ebből kifolyólag a Jókai Színházi darabok mellett a szentesi nézők egyéb meghívott vendég előadásokkal és különböző közművelődési programokkal gazdagodnak.

Színházak között versenyhelyzet nincs, igazi ékszer, egy drágakő a szentesiek színháza – zárta gondolatát Seregi Zoltán.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás