A digitális oktatás ellenére is meghirdette az Oktatási Hivatal az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt, az OKTV-t. A tanulmányi versenyen részt vett Kocsmár Szabolcs, a Horváth Mihály Gimnázium 11/B osztályos tanulója, aki földrajz tantárgyból bizonyíthatta tudását. A verseny 11-12. osztályos diákok számára kerül megrendezésre, a két évfolyam együtt versenyez. Az első 10 helyezett a továbbtanuláshoz plusz 100 pontot kap.
A verseny első fordulója 2020. november 6-án volt. Szabolcs a HMG-ben írt egy központi 200 pontos feladatlapot. Ebből a fordulóból a legjobb 60 diák került a második fordulóba, melyet 2021. január 4-én írtak Szegeden. A második forduló szintén egy 200 pontos feladatlap volt.

A második fordulóba jutott diákoknak egy 20-25 oldalas pályamunkát is el kellett készíteni. Öt téma közül lehetett választani. Szabolcs a vizes élőhelyek témáját választotta, itt egy hazai vizes élőhelyet kellett bemutatni. Pályamunkája a szentesi Termál tóról szól. Ezt a pályamunkát január 29-ig kellett az Oktatási Hivatalnak jeligésen megküldeni. Erre 100 pontot lehetett szerezni.

A szóbeli döntő ennek a pályaműnek a megvédése lett volna, ezt azonban a tavalyi évhez hasonlóan, a járványhelyzet miatt az Oktatási Hivatal sajnos törölte. A végeredményt a két írásbeli forduló és a pályamunka alapján hirdették ki.

Kocsmár Szabolcs 454 ponttal a kilencedik helyen végzett a több, mint 600 fős mezőnyben. Szabolcs felkészítésében a gimnázium földrajztanárai, Cseh Lajos és Kocsmárné Vancsay Andrea vettek részt.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás

Előző cikkCsaládi események…
Következő cikkIsmét Pollákos siker az ÁSZÉV –en…