Kezdőlap Szentesi VK Fontos pont a megyei rangadón…

Fontos pont a megyei rangadón…

89

13–10-es sikerrel zártuk a megyei rangadót a Szeged SZTE ellen a női vízilabda OB I.-ben, így továbbra is harcban állunk, hogy az 5. helyért játszhassunk majd a magyar bajnoki helyosztón.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 Szeged SZTE 13–10 (2–4, 5–3, 4–2, 2–1)
Női vízilabda, OB I., 16. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Rubos, Füzesi.
Hungerit-Szentesi VK: MACZKÓ – Varga 1, DÖMSÖDI 2, Kolarova, Kádár, KÖVÉR-KIS 5, POLÁK 3. Csere: Kerem 1, Mácsai K., Tóth Cs., Dobos, Csiszár, Tóth F. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 1, Tátrai, RÁSKI 4, BICSKEI 3, Ármai, Botka. Csere: Kucsera (kapus), Hasznos, Korom, Kurucz 2. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 9/2.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/0.

Összefoglaló:
✍️ Labdaelhozással és rögtön gólszerzési lehetőséggel nyitottuk a mérkőzést. Dömsödi Dalma harcolt ki ötméterest, amelyet Tamara Kolarova viszont nem tudott gólra váltani. Idegesen vízilabdáztunk, a Szeged pedig második támadásából Ráski Lilla révén megszerezte a vezetést. Nem ültek a lövéseink, miközben a másik oldalon Bicskei centerezett sikeresen, majd Ráski ismét betalált.
0–3 és hat perc játékot követően Kövér-Kis Réka törte meg a gólcsendünket. Bicskei újabb gólt lőtt, amelyre még válaszoltunk Polák révén, így 2–4 állt az eredményjelzőn az első negyed után.
Jól jött csapatunknak a rövid megbeszélés, szárnyra kapva indítottuk a második negyedet. Mindössze egy percre és tíz másodpercre volt szükségünk, máris ledolgoztuk hátrányunkat. 4–4, új meccs kezdődhetett gyakorlatilag, de a nagyszünetig nem tudtuk átvenni a vezetést, háromszor is a vendégek jártak előrébb, de rendre egyenlítettünk, így 7–7 volt az állás tizenhat perc után.
Polák Zsófia óriási bombagóljával 8–7-nél átvettük a vezetést, 10–8-nál pedig már megdupláztuk előnyünket. Jó lövőformát mutatott csapatkapitányunk, Kövér-Kis Réka, de ellenfelünk csk.-ja, Ráski sem fukarkodott a gólokkal. Kettejük gólpárbaját végül 5–4-re Réka nyerte meg.
A záró negyedben jól kontrolláltuk a játékot a vízben, Maczkó Lilla pedig fontos védéseket mutatott be, végül magabiztosan, 13–10-re nyertünk.
Szombaton 16 órától a Tatabánya vendége leszünk.
Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok a lányoknak, csapatként nyertünk, mindenki beletette a saját részét a közösbe. Rosszul kezdtünk, de helyén volt a szívünk. Türelmesen vízilabdáztunk, végül magabiztos sikert arattunk. 0–3 után próbáltam nyugtatni a lányokat, mert megvoltak a helyzeteink, de kapufákat lőttünk. Kellően agresszívak is voltunk, illetve Maczkó Lilla is jól védett a kapunkban.
Forrás