Kezdőlap Szentesi VK Kövér-Kis Réka: sikeréhesen várjuk a Szeged elleni rangadót…

Kövér-Kis Réka: sikeréhesen várjuk a Szeged elleni rangadót…

71


Kövér-Kis Réka: 🔥🤽‍♀️ sikeréhesen várjuk a Szeged elleni rangadót

Minél kevesebb lőtt gólon szeretnénk tartani a Szegedet Szentesen a szerdán 19 órakor kezdődő női rangadón. Ez lehet a siker kulcsa csapatkapitányunk, Kövér-Kis Réka szerint, aki elárulta, elképesztően sikeréhes csapatunk, amely rengeteget dolgozott az elmúlt időszakban.

– Milyennek ítéled meg az elmúlt bajnoki mérkőzéseinket?
– Szerencsére a legjobb négy csapat ellen olyan meccseket játszottunk, amelyeken gyakorolhattuk azt a játékot, amivel a szerdai rangadón is szeretnénk nyerni. Jól sikerült a felkészülésünk, az UVSE elleni csúnya vereséget követően összeállt a védekezésünk, mindkét kapusunk jól védett, ami egy fontos löketet adott számunkra. Ezt szeretnénk átmenteni szerdára, vagy még jobban élesíteni.

– Mire lesz szükség, hogy nyerjünk a Szeged ellen?
– Mindenképpen kiváló kapusteljesítményre és védekezésre lesz szükségünk, mert fontos, hogy kevés lőtt gólon tartsuk a szegedieket. Ezzel összefügg, hogy fokozottan kell figyelnünk a vendégek meghatározó embereire, őket láthattuk a hétvégi tévés meccsükön is. Úgy ugrunk vízbe, hogy nem nyerhet a Szeged, itthon kell tartanunk a három pontot.
– Amennyiben nyernénk, egy fontos lépést tennénk, hogy az ötödik helyért játszhassunk az alapszakaszt követően.

– Így van. A válogatott kijutott az olimpiára, így a rájátszás elmarad, az alapszakasz után rögtön az ötödik, a hetedik és a kilencedik helyért játszanak az elődöntök mellett. Ezért fontos, hogy holnap nyerjünk a Szeged ellen, majd a III. kerületi TVE és a Tatabánya ellen szintén. Nagyon szép eredmény lenne az ötödik pozícióban végezni a szezon végén ettől a rendkívül fiatal csapatunktól.
– Az őszi, szegedi meccsről rajtad kívül még öt meghatározó játékosunk hiányzott. Milyen következtetést lehet abból a találkozóból levonni?
– Abból leginkább semmilyent. A mérkőzést megelőzően hatan megfertőződtünk a koronavírussal, így nem lehettünk ott a meccsen. A fiatalok helytálltak, de szerdán már mi is ott leszünk és segítünk nekik a győzelem elérésében.

– Jó hangulatban készültetek a rangadóra?
– Igen, nagyon várjuk már a meccset, ki vagyunk éhezve a sikerre. Egyben vagyunk nagyon, az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztunk szárazföldön és vízben is, azért csak a három pont megszerzését tartom elképzelhetőnek szerda este.

📸 Vidovics Ferenc
#hungeritszentes #szeged #szte #vízilabda #tippmix #hajráSzentes
Forrás