A fájdalmas hírt felesége, Gurdonné Kovács Helga osztotta meg közösségi oldalán szombaton:

„Kedves Barátok, Ismerősök! Mély fájdalommal kell ideírnom a leírhatatlant, hogy az én drága férjem tragikus hirtelenséggel elment a földi világból. Nagyon szerette az embereket, attól volt igazán boldog, ha egy páciense meggyógyult, jobban lett. Nagyon sokat adtak neki a betegei lelkileg, ezt szeretném, ha tudnák! Nagyon szerette a családját, nagyon jó Apa volt és szerető társ. Örökké szeretni fogjuk!!! Kérem, mondjanak el érte egy imát, hogy megtalálja lelki békéjét!”

Gurdon Lajos pályáját felvételes pszichiátriai osztályon, majd pszichoterápiás osztályon kezdte. Összesen 12 évet töltött segítőként kórházban, ahol megismerhette a pszichiátriai zavarral küzdő emberek problémáit, illetve a terápiás lehetőségeket. A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézményében, valamint a Dr. Bugyi István Kórház Pszichiátriai Szakrendelőjében dolgozott pszichológusként. A szakrendelőben az egyéni terápia mellett csoportos – önismereti és terápiás, valamint önsegítő céllal – foglalkozásokat vezetett. A nevelési tanácsadás keretében főként gyermekekkel, családokkal, míg a rendelőben felnőttekkel foglalkozott.

Így vallott hivatásáról:
„Személyes hitem szerint az ember méltóságát, tiszteletét minden helyzetben és lelki állapotban meg kell adni, és hagyni! A gyógyulás ezen az alapon lehetséges. A különböző félelmek, szorongások már önmagukban is, szimbolikusan is információt hordoznak arról, hogy mi a megoldáshoz, a szorongás feloldásához, önmagunk megértéséhez, a kiegyensúlyozott, termékeny élethez vezető út.”

Nyugodjon békében! Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, fájdalmukban osztozunk!
Forrás

Előző cikkDK Gyermek III. Szolnok – Szentes
Következő cikkPetőfis emlékeim – 1. rész…