Kezdőlap Hírek Rajmund, Regő és Réna kapta a szentesi hármas ikrek babakocsiját…

Rajmund, Regő és Réna kapta a szentesi hármas ikrek babakocsiját…

121

Már az első napon több mint 14 jelentkező volt arra a felajánlott babakocsira, melyet Szentes Város Önkormányzata ajánlott fel a Varga családnak hármas ikreik születésekor és most, hogy kinőtték ők is felajánlották, hogy segítsenek másik ikercsaládon. A közösségi médiát segítségül hívva, gyorsan elterjedt a hír, hogy lehet jelentkezni erre a speciális babakocsira.

A babakocsit Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Varga János a szentesi hármas ikrek édesapja adta át az Király Richárdnak és Királyné Kerekes Edinának Hódmezővásárhelyen 2021. február 25-én.

Edina elmondta, hogy folyamatosan pityegett a telefonja, mert az ismerősök azonnal küldték a felhívást neki, és nem is reménykedett benne, hogy sikerülhet. Férje Richárd viszont írt a megadott e-mail címre, melyen megírta történetüket.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester elmondta, hogy egyetlenegy olyan család volt, ahol most születtek hármas ikrek, a hódmezővásárhelyi Király család, így ők kapták meg a babakocsit.

A két kisfiú és egy kislány – Rajmund, Regő és Réna – január 19-én a 32. hétre jöttek világra 1700 gramm körüli súllyal, és a napokban térhettek haza a szegedi Koraszülött Intenzív osztályról. Rajtuk kívül ilyen pici hármas ikrek nem is voltak a jelentkezők között, ezért választották őket. Némi helyi kötődése is van a családnak, az apuka, Király Richárd ugyanis szentesi születésű.

Az átadáskor közel fél óra gyorstalpaló babakocsi összerakó tanfolyamot tartott Varga János a szentesi ikrek apukája, de „biztos, hogy telefonos segítségre is szükség lesz” – mondta Richár, elmosolyodva.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30
Forrás