Kezdőlap Szentes-Csongrád Dr Papp László Birkózó Egyesület A birkózó serdülő Európa-bajnokság a célja Cseh Tamarának…

A birkózó serdülő Európa-bajnokság a célja Cseh Tamarának…

24

Komoly esélyei vannak egy csongrádi, tizenhárom esztendős hölgynek, Cseh Tamarának arra, hogy a magyar válogatott tagjaként május végén ott lehessen a serdülők Európa-bajnokságán. A Dr. Papp László Birkózó Egyesület szabadfogású versenyzője gőzerővel készül az április tizedikei válogató versenyre, melyen eldől: ő képviselheti-e a magyar színeket a kontinensviadalon?
Csongrádon, a Széchenyi István Általános Iskolában tanul, és most hetedikes Cseh Tamara, aki jelenleg szentesi színekben készül a serdülők Európa-bajnokságára. Tamara hat esztendősen, még óvodás korában Donka Attila irányítása mellett kezdett el birkózni, négy esztendővel később azonban abbahagyta a versenyszerű sportot. Tavaly nyáron viszont újra edzésbe állt, és jelenleg ott tart, hogy ha sikerrel veszi az április tizedikei válogató versenyt, akkor a válogatott tagjaként utazhat az EB-re. – Még nem birkóztam hazai vetélytársaim ellen, de ismerem őket, tudom, hogy kikről van szó, és egyáltalán nem tartok az ellenük vívott csatáktól – mondta Cseh Tamara. – Mivel Szentesen nincsen másik lány birkózó, így a fiúkkal eddzem és ellenük birkózok, esetenként pedig előfordul, hogy Kiskunfélegyházáról átjönnek ide hozzánk a lányok, akkor ellenük tudok szőnyegre lépni. Furcsa fiúk ellen edzeni, de már ők is és én is megszoktuk, hogy ott vagyok közöttük. Az edzőm, Mazula Erik és a fiúk is mindenben segítik a felkészülésemet, csakúgy, mint az iskolám és az osztályfőnököm, akik szintén támogatnak a céljaim elérésében. Jó érzés, hogy testvérem, Cseh Balázs, aki szintén birkózik, otthon is és itt, az edzőteremben is ellát jótanácsokkal.
Tamara elmondta, hogy mivel versenyeket nem rendeznek a vírushelyzet miatt, így előfordulhat, hogy a válogató viadal lesz az első, amin idén „élesben” birkózhat, ami valljuk be, nem egyszerű feladat. – A technikámon még van mit csiszolni, a reflexeim viszont – edzőim elmondása szerint – jók, ami előny lehet egy-egy összecsapáson. Azért, hogy az edzések monotóniáját feloldjam, hétvégente futok és kerékpározok. Ugyanakkor az edzésekkel sincs bajom, szeretek Szentesre járni, jó közösségben gyakorolhatok nap, mint nap – mondta Tamara.
A fiatal versenyző korábban deréksérüléssel bajlódott, de a nyűg már a múlté, zavartalanul készülhet az április tizedikei válogatóra.
Hering Viktor
Forrás

Előző cikkKedves olvasóink! Ne feledjék, hogy a kölcsönzés a zárva tartásunk alatt is műkö…
Következő cikkSzentes arculata régen és ma…