Magánszemélyként idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, 2020-ban a Nemzeti Tehetség Programnak. Ha helyi civil szervezetnek ajánlja fel az összeget, akkor az a helyi közösség javát szolgálja.

Kérjük, éljen ezzel a lehetőséggel és adója 1%-át ajánlja fel egy szentesi civil szervezetnek!

Egy adózó csak egy civil szervezetnek és egy egyháznak tehet felajánlást.

Az szja 1+1%-os felajánlásáról a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Felajánlását megteheti
– elektronikusan az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével, továbbá az adóbevallás EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, amennyiben van ügyfélkapuja, de
– feladhatja postán vagy eljuttathatja személyesen/meghatalmazott útján lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatára (Szentes, Ady Endre utca 29.).

Az 1%-ot fogadó civil szervezetek listája Szentes város honlapján, a www.szentes.hu nyitóoldalon, míg az szja 1% felajánlására jogosult vallási közösségek listája és a kiemelt előirányzat a NAV oldalán, a https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/egyszaz_tszam_2021 linken található meg.

Kérjük, válasszon ki egy, Ön szerint támogatásra érdemes egyesületet, alapítványt és egyházat, majd tegye meg nyilatkozatát.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30
Forrás

Előző cikkKözzétette: Sebők Tamás…
Következő cikkPörög az élet a kosárlabda klubnál…