😍

Hasznos bajnoki mérkőzést játszottunk a címvédő UVSE ellen, amely bombaformában tartott főpróbát Szentesen az Euroliga-negyeddöntőre a női vízilabda OB I. 12. fordulójában.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 UVSE 7–30 (3–8, 0–6, 2–7, 2–9)
Női vízilabda OB I., 12. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Tóth S., Fodor.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Varga 1, Mácsai K., Dömsödi 1, Kolarova, Tóth Cs., Kövér-Kis 1. Csere: Füsti Molnár (kapus), Kerem 1, Kádár, Bonca 1, Boldizsár, Tóth F., Polák 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.
UVSE: Gangl – Ábel-Antal 4, Parkes 4, Szücs 1, Keszthelyi Nagy 6, Baksa V. 2, Faragó K. 3. Csere: Kakas (kapus), Dávid, Szegedi 2, Rybanska, Forgács 2, Peresztegi Nagy 2, Telek 1. Vezetőedző: Benczur Márton.
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 11/8.
Ötméteresből: 1/1, ill. 8/6.
Kipontozódott: Bonca, ill. Telek.

Összefoglaló:
✍️ Sikeres tavaszi idénykezdet után (pontot szereztünk Egerben, nyertünk a Honvéd otthonában) immár egy teljesen más forgatókönyvű találkozó várt ránk szombat este hazai környezetben. Azt az UVSE-t láttuk vendégül, amely jövő szombaton a spanyol Mataro vendége lesz az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Minden dicséret megilleti a szentesi csapatot, mivel már az első negyedben három gólt elsüllyesztett a vendégek kapujában. Természetesen az UVSE sem tétlenkedett, Rebecca Parkes vezérletével élesen játszottak.

A második negyedben szinte tökéletes védekeztek a vendégek, védelmüket egyszer sem tudtuk feltörni, azonban a második félidőben néggyel toldottuk meg góljaink számát.

A 13. fordulóban, jövő szombaton 17 órától a bajnoki címre pályázó Dunaújváros vendége lesz a Hungerit-Szentesi VK.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok az UVSE-nek a három ponthoz, és sok sikert kívánok az Euroliga-negyeddöntőhöz. Úgy érzem, beültünk a vízilabda iskolájába és befizettük a tanulópénzt. Úgy küldtem be a lányokat a vízbe, hogy az eredmény és a gólkülönbség nem érdekel, kértem, hogy harcoljanak és küzdjenek. Más szintet képvisel az UVSE, de méltó ellenfél voltunk. Sokat lehet, és kell is a Szentesnek ebből a mérkőzésből tanulni, azok a hibák bosszantottak, amelyek gyámoltalanságból adódtak, például labdavesztések mezőnyben.

🗣️💬 Benczur Márton: – Gratulálok a lányoknak! Nekünk ez volt az utolsó mérkőzésünk az év legfontosabb párharca előtt a Mataro ellen, ennek megfelelően igyekeztünk az utolsó másodpercig koncentráltan játszani. Örülök, hogy a lányok ezt így csinálták, mert egy ilyen oda-visszavágós meccs előtt, ami vár ránk, minden gól számít, valamint az első mérkőzésen már megadhatjuk az alaphangját a negyeddöntőnek. Nagyon örültem, hogy jó partner volt a Szentes és vízilabdázni akart, külön örültem neki, hogy a legfiatalabbak is rengeteget játszottak, mert az U17-es korosztályban a válogatott edzőjeként érintett vagyok. Jól víziladáztak és jó dolgokat csináltak, az természetes, hogy Keszthelyi vagy Parkes még nem az ő szintjük, de ez egy jó mérkőzés volt számukra és sokat tanulhattak belőle. Nem érdekel a gólkülönbség, örülök, hogy tudtunk gyakorolni bizonyos szituációkat és nem a sarokba dobálta a labdákat a Szentes, hogy túllegyen a mérkőzésen.

📸 Vidovics Ferenc
#hungeritszentes #uvse #vízilabda #tippmix #hajráSzentes
Forrás