A rendkívüli hideg időjárásra tekintettel vörös riasztás lépett életbe pénteken, amelyre a Szentesi Polgárőr Egyesület is azonnal reagált, készenléti munkacsoportot hozott létre. Az egyesület négy-hat fővel a nap 24 órájában áll bevetésre készen, mindaddig, ameddig szükséges. Együttműködnek a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a családsegítő központ és a gondozási központ munkatársaival.

Gilinger István, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, egy terepjáróval, valamint egy 8+1 fős kisbusszal szükség esetén melegedő helyre tudják vinni az érintett személyeket, az utánfutó kiválóan alkalmas az eszközök, ingóságok szállítására, nagy teljesítményű áramfejlesztővel az esetleges áramkimaradásnál tudnak segédkezni. Több polgárőrnek van motoros láncfűrésze, felkérésre favágást, fa összeaprítást is végeznek. A tanyaprogram keretében a gyakoribb járőrözések alkalmával figyelik a füstölő kéményeket a tanyavilágban és a külterületi ingatlanokban egyaránt. Felhívják a figyelmet a megfelelő tüzelőanyaggal (fa, szén) való fűtésre, valamint a téli időszakban előforduló fagyás és füstmérgezés megelőzésére. A Szentesi Polgárőr Egyesület telefonszáma, ahol a lakosság segítséget kérhet:

06-30/621-1999.

Gilinger István hozzátette, felszereltségük és eszközparkjuk most már teljes, csak a fiatalok hiányoznak tagjaik közül, akiknek várják a jelentkezését.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32Forrás

Előző cikkÚjabb idegenbeli meccs! #hajráSzentes…
Következő cikkEszterke néni, ahogyan mi ismertük……