Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: az UVSE érkezik Szentesre…

Férfi OB I.: az UVSE érkezik Szentesre…

101

Ismét hazai medencében ugrik vízbe férficsapatunk, a Metalcom Szentes. Szombaton 18 órakor az UVSE-vel játszunk, ennek kapcsán pedig kapusunkkal, Meixner Marcellel beszélgettünk.

– Mennyire voltál elégedett a Tatabánya ellen látottakkal?
– Elégedett voltam, mert nyertünk, az volt a célunk, hogy itthon tartsuk a három pontot. Ennek ellenére voltak hibáink, sokkal simább meccset is játszhattunk volna. Kaptunk elkerülhető találatokat, de lőttünk bombagólokat is. Irányítottuk a találkozót, nem volt kérdés, hogy megérdemelt sikert arattunk. Nincs bennem hiányérzet, egy bajnokság folytatását így kell újra elkezdeni leállás után. Nem várható el a tökélete játék, de taktikailag végig fegyelmezettek maradtunk.

– Hogy sikerült a felkészülés az UVSE-re, milyen a hangulat az öltözőben?
– Jó, de erre sosincs panasz. Motiváltan várjuk a holnapi találkozót, a hét első felében fizikálisabb edzéseink voltak, míg az utóbbi napokban már taktikai elemeket is gyakoroltunk. Készültünk külön az Újpestre is, ami valószínűleg látszódik majd, mert más-más a két együttes erőssége.

– Két meccset játszottunk már idén az újpestiekkel. Melyikből lehet inkább kiindulni?
– Mindkettőből. A magyarkupa-meccs azért lehetett annyira sima, mert rövid időn belül rengeteg mérkőzést játszottunk, illetve legalább két kulcsjátékosa hiányzott az UVSE-nek. Az őszi bajnoki összecsapáson már mindkét oldalon voltak hiányzók, teljesen más dinamikájú meccs volt, mint a nyári. Két dolog dönthet szombaton. A jobb védekezés, valamint, hogy melyik fél tudja jobban ráerőltetni a másikra a saját erősségét.

– Milyen mérkőzésre számítasz szombat este?
– Úgy készülök, hogy sok emberelőny lesz mindkét csapatnál. Ami meghatározza a végeredményt, hogy ki él jobban ezekkel a szituációkkal. Ha nem kapunk gólokat lefordulásból, és fegyelmezetten védekezünk, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

📸 Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #uvse #vízilabda #szentes #tippmix #hajráSzentes
Forrás