Az év utolsó napján, december 31-én is tartott véradást a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztályán reggel fél nyolctól délig. A járványhelyzet ellenére 2020-ban 5894 szentesi és környékbeli véradó nyújtotta karját, megmentve ezzel háromszor annyi életet. A szervezetnek éves szinten 25-30 támogatója van, és egyre többen csatlakoznak, decemberben többek között a Szentes-Csongrád Rotary Club tagjai ajánlottak fel ajándékokat, édességet, italokat, könyveket a karácsonyi és szilveszteri eseményekre.

Simon Alma, a területi szervezet vezetője lapunknak elmondta, az utolsó héten 75 fővel számoltak, amelyet túlszárnyaltak. 100 üveg pezsgőt rendelt ajándékba a Vöröskereszttől, ami mellé lencse, tombola és a már hagyományosnak számító fürdőbelépő járt a résztvevőknek. A véradások is hangulatosak voltak, munkatársaival az ünnepekre feldíszítették a várót, karácsonyfát állítottak és kandallót is készítettek dobozokból.

Az év végi eseményen Dobos Ferenc, a Szentes-Csongrád Rotary Club nyáron megválasztott soros elnöke is megjelent. A véradó állomáson dolgozó egyik tagtársuk ötlete volt, hogy szépítsék meg a segítő szándékú emberek ünnepét. Sok aprósággal járultak hozzá a véradásokhoz, zöldséggel, borral, pezsgővel, utalványokkal. Karácsonyra szánták, de annyi felajánlás jött össze, hogy még maradt a szilveszteri véradásra is.

A Szentesi Élet szerkesztőségének munkatársai is részt vett az év végi véradásokon, Halupa B. Eszter ötödik, Palicska Irén pedig harmadik alkalommal nyújtotta karját.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32
Egészségügy|38
Forrás

Előző cikkIgor Benett az első szentesi baba 2021-ben!…
Következő cikkItt a 2⃣0⃣2⃣1⃣-es év, egy új KEZDET….