Kezdőlap Egyéb A hétvégén kerül a postaládákba a Hulladék-OKOS…

A hétvégén kerül a postaládákba a Hulladék-OKOS…

97

A hétvégén kerül a postaládákba az Önkormányzat az FBH-NP Nonprofit Kft. és a Szentesi Élet közös Hulladék-OKOS című kiadványa.

Ez a kiadvány olyan fontos információkat tartalmaz, amelyet 2021-ben egész évben használhat, így ha kidobja, olyan információtól esik el, mint pl. mely napokon kell kihelyezni a levágott füvet zsákba gyűjtve, mert pl. ez is változik az újévben!

NEM REKLÁMÚJSÁG, fontos információkat tartalmaz a hulladékgazdálkodásról!

(ONLINE módon már megtekinthető és elolvasható a Szentesi Élet honlapján! (Pontos link: http://www.szentesielet.hu/…/hulladekokos-a-szentesi…/ )

Labádi-Fébert Andreát, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodájának megbízott irodavezetőjét kérdeztük a kiadványról.

– Mi adta az ötletet a kiadvány elkészítéséhez?
– A város vezetősége, képviselők fontosnak tartják környezetünk védelmét. A hulladékkezelés 2018 óta kikerült ugyan a város feladatköréből, de úgy érezzük, hogy minden lakos közös érdeke a minket körülvevő környezet megóvása, az illegális hulladéklerakók felszámolása, megszüntetése. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy környezetünk védelme érdekében milyen fontos a felelős hulladékgazdálkodás.

– Ki vesz részt a tartalom összeállításában?
– A kiadvány összeállítását egy kerekasztal megbeszélés keretében kezdeményezte az önkormányzat, melyre a szolgálatón kívül meghívást kapott a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. és természetesen minden önkormányzati képviselő, hogy a lehető legtágabb körben tudjunk ötleteket gyűjteni a kiadvány tartalmához, hogy lehetőség szerint minden kérdéskörre kitérjünk, ami a témával kapcsolatban felmerülhet.

– Mit fog tartalmazni a kiadvány?
– Ebben a kiadványban próbáljuk majd bemutatni, hogy az egyes hulladékfajtákat hogyan és hová lehet gyűjteni, elhelyezni. Használt tűket, lejárt szavatosságú gyógyszereket, akkumulátorokat, fémhulladékot, elektromos hulladékot stb., hol lehet Szentes városában ingyenesen leadni. Milyen hulladék-típusokat fogad be a hulladéklerakótelep, mit tegyünk és mit ne tegyünk a szelektív hulladékgyűjtő edénybe, hogyan lehet komposztálni, vagyis minden olyan információt szeretnénk a kiadványban megjeleníteni, ami segíti a lakosságot abban, hogy felelősen cselekedjünk környezetünk megóvása érdekében. Teljes körűen tartalmazza majd a hulladékgazdálkodással kapcsolatos minden kérdéskört, kiemelve a szolgáltató által elérhető szolgáltatások bemutatását, de azon túl még egyéb olyan információkat, amely véleményünk szerint ahhoz szükséges, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön az „út szélére”.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30
Forrás