Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok Zárt kapus meccsen zárjuk az őszi fordulókat…

Zárt kapus meccsen zárjuk az őszi fordulókat…

75

Háromgólos győzelmet aratott a Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó I. osztály 12. fordulójában a Szentesi Kinizsi SZITE csapata a Mórahalom vendégeként. Az MLSZ hét eleji közleménye szerint megyei bajnokságokat egy fordulóval a téli szünet előtt felfüggesztik, ám a hét közepén úgy határoztak, zárt kapuk mögött lejátszható az utolsó forduló is. Erről is kérdeztük a csapatunk játékos-edzőjét, Koncz Zsoltot.

Két perc leforgása alatt kétgólos előnyre tett szert a Kinizsi a hétvégi bajnokin a Mórahalom otthonában. A mieink fegyelmezett és pontos játékkal szereztek újabb 3 pontot, 1-4-re győzték le a tabella 9. helyezettjét. – Úgy érzem, minden tekintetben jobbak voltunk a hazai csapatnál. Szervezetten és hatékonyan játszottunk, ez a támadások során is megmutatkozott. Több ziccert is kidolgoztunk, voltak, amik kimaradtak, de ennek ellenére nagy dolognak tartom, hogy 4 gólt tudtuk rúgni idegenben és azt gondolom, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk – értékelt a lefújást követően Koncz.

A Kinizsi nem első ízben találkozott a Mórahalommal ebben az idényben, a Magyar Kupa küzdelmei során a Pusztai László Sporttelepen mérkőzött meg a két gárda, akkor 11-esek döntöttek a Mórahalom továbbjutásáról. – Azon a kupamérkőzésen is úgy éreztem, hogy jobb csapat vagyunk, de hozzátenném, hogy a lejátszott őszi fordulók folyamán nagy fejlődésen esett át ez a szentesi együttes, nem véletlenül jöttek az eredmények, nagyon sokat dolgozott a csapat – mondta a csapatvezető.

Bár Csányi Sándor, az MLSZ elnöke hétfőn még úgy nyilatkozott, csak a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a kormányhatározat megjelenését követően a szövetség változtatott a korábbi álláspontján. – Miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására – írja az mlsz.hu. Így tehát a mieink utolsó fordulós bajnoki mérkőzésére is sor kerülhet, ahol a Kiskundorozsma lesz Bertók Gáborék ellenfele. Koncz Zsolt zárásként elárulta, céljuk a csapat győzelmeinek gyarapítása. A játékos-edző hozzátette, a hétvégi mérkőzést követően téli pihenőre vonul a csapat, januárban kezdik meg a tavaszi szezon felkészülési időszakát.

Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó Bajnokság 12. forduló
Mórahalom VSE – Szentesi Kinizsi SZITE 1-4 (félidei eredmény: 1-2)
Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Varga A. (Szarvas, 52.), Légrádi (Koncz, 9.), Pálesz (Berta, 72.), Antman, Prozlik, Bartucz (Péter, 77.), Molnár Zs., Lázár, Szeles, Bertók G. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
A szentesi gólszerzők: Koncz Zs. (32′), Bartucz P. (33’, 54’), Szarvas J. (85’)

(Sebők)
fotó: Vidovics (archív)
Forrás