Kezdőlap Szentesi Élet Jönnek, de csak jövőre…

Jönnek, de csak jövőre…

63

A COVID-19 keltette járványügyi helyzetben nagyon nehéz dolguk van a kulturális rendezvények szervezőinek is, ami nyár végén még tervezhetőnek tűnt, azt mára törölni kell. A járvány rohamos terjedése befolyásolja a Szentesi Művelődési Központ meghirdetett programjait is. Amint azt múlt heti számunkban írtuk, nagy nevek jönnek az IH-ba, s valóban jönnek is, csak jövőre.
Mint a pódiumbeszélgetések szervezőjétől, Ombodi Csillától megtudtuk, még a legújabb kormányrendelkezések kihirdetése előtt látszott, törölni kénytelenek a meghirdetett előadásokat, elsőkén a november 4-ére tervezett Fábry-estet. Nyár végén, ősz elején, amikor kijött a rendezvénysorozat plakátja, még nem lehetett sejteni, hogy ilyen meredeken ível majd felfelé a járványgörbe. Bár rögtön biztatóan megindult a jegyértékesítés a Fábryra, s még olyan aggodalmak is voltak a közönség részéről, vajon nem lesz-e kicsi a pódiumterem, azután, ahogy rosszabbodott a járványhelyzet, hirtelen megrekedt a jegyeladás, ezért kellett törölni, magyarázta a szervező. Azonban úgy gondolják, túl jó és színvonalas a program ahhoz, hogy elengedjék. Ezért jövő év elején újraértékelik, és ahogy jobbak lesznek a körülmények, várják vissza a nézőket. Azoknak is szeretnének ezzel kedvezni, akik most nem mertek eljönni.
Az intézmény hivatalos tájékoztatója szerint elmarad a novemberre meghirdetett Dumaszínház előadása is, a megvásárolt jegyek visszaválthatók a jegyvásárlás helyén, illetve online. Ezen kívül az intézmény összes helyszínén kötelező a szájmaszk használata, ez vonatkozik a termekre is, tehát érinti az összes szakköri, táncos és tornás
foglalkozást.
Forrás