Kezdőlap Sport Vízisportok Helytálltunk a fiatalokkal a BVSC ellen…

Helytálltunk a fiatalokkal a BVSC ellen…

59

Amíg el nem fáradt rendkívül fiatal csapatunk a fizikailag lényegesen erősebb ellenfél ellen, addig pariban volt. A női vízilabda OB I. 6. fordulójában a BVSC 21–8-ra nyert a Hungerit-Szentesi VK otthonában.

Hungerit-Szentesi VK – BVSC 8–21 (1–4, 3–5, 2–4, 2–8)

Női vízilabda OB I., 6. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Bereczki, Debreczeni.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Mácsai K., Dömsödi 2, Kolarova 1, Bonca 1, Csiszár 1, Tóth F. 1. Csere: Héda (kapus), Boldizsár, Kerem, Varga Z., Dobos, Kovács, Forgó 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.
BVSC: Doroszlai – Mészáros Farkas 7, Takács O., Farkas T. 2, Leimeter 4, Kele 1, Gémes 2. Csere: Hajdú (kapus), Fekete, Alaksza D. 2, Mihály 1, Koncz 1, Alaksza N., Ősz 1. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 6/3.

Összefoglaló:
Hat felnőtt játékosunk produkált az elmúlt időszakban pozitív koronavírus-tesztet, emiatt pedig rájuk nem számíthattunk a BVSC elleni találkozón, amelynek elhalasztásába a vendégek nem egyeztek bele.
Sok hiányzónk miatt lelkes és tehetséges fiataljaink kaptak lehetőséget Matajsz Márk vezetőedzőtől, akik felnőtt OB I.-ben gyakorolhattak az utánpótlás mérkőzésekre.

A fővárosiak végig vezettek a mérkőzés során, de szakmai stábunk több ízben elégedetten konstatálhatta a vízben történteket, a kért játékelemeket a lányok végrehajtották. Dömsödi Dalma vezérletével kilenc emberelőnyt is kiharcoltunk, amelyből négy gólra váltottunk.
Meccskeretünkből többen második vagy harmadik felnőtt OB I.-es találkozójukon ugrottak medencébe. Közülük Forgó Judit kétszer is betalált a BVSC kapujába, de hasznos, jó játékkal rukkoltak elő a többiek is.

Jelen állás szerint legközelebb jövő szombaton 18.30-kor vár ránk bajnoki, Mórahalmon a Szeged SZTE vendégei leszünk.

Nyilatkozat:
Matajsz Márk: A negyedik negyed elejéig abszolút pariban voltunk, 8–13 is állt az eredményjelzőn. Az utolsó öt percre elfáradtak a lányok, ekkor kinyílt az olló a két csapat között, de összességében nagyon elégedett vagyok, hogy egy ilyen erős BVSC ellen így játszottunk.

Becsei Dávid

www.szentesimozaik.hu
Vízisportok|23
Forrás