Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok A Kinizsi nyerte a szomszédvári rangadót, a hétvégén Mórahalomra utazik…

A Kinizsi nyerte a szomszédvári rangadót, a hétvégén Mórahalomra utazik…

48

A megyei El Clasico néven is emlegetik manapság a Szentesi Kinizsi SZITE és a Csongrád csapatának megye I. osztályú összecsapásait. A mérkőzés a csapatok idénybéli szereplésétől függetlenül, mindig parázs csatákat hoz, nem volt ez másképp múlt hétvégén, a pontvadászat 11. fordulójában sem. A végletekig kiélezett összecsapáson a Szentes szerezte meg a 3 pontot, 2-3-as végeredményt követően. A mérkőzés egyik érdekessége volt, hogy 3 találat is a ráadásban született.

– Annak ellenére, hogy a pontvadászat utolsó helyezettjével játszottunk, az köztudott, hogy a Szentes és a Csongrád mérkőzései minden esetben kőkemények – kezdi értékelőjét a Kinizsi játékos-edzője, Koncz Zsolt. – Nem minden esetben a szép játék dominál, viszont annál inkább a küzdelem. A szombati mérkőzésen egy nagyon mély talajú pályán játszottuk, talán részben ez is közrejátszott abban, hogy nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Úgy látom, ha sikerült volna a csongrádi védelem mögé kerülni, akkor talán már az első félidőben a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést. Szervezetten és keményen védekeztek, de azt gondolom, hogy az őszi teljesítményünk, valamint a játék során mutatott kitartás és erőfeszítés ez alkalommal is 3 pontot ért csapatunknak – értékelte a játékot Koncz Zsolt.

A Szentesi Kinizsi az újabb győzelemmel megerősítette pozícióját a tabella élmezőnyében, a mieink jelenleg a második helyen tanyáznak, ám a Makó (1.) és a Tiszasziget (3.) egy, míg az Algyő (4.) két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Prozlik Ádámék szombaton ismét idegenben lépnek pályára, a Mórahalom vendégei lesznek. A két csapat már találkozott az idei szezon során, a Magyar Kupa szentesi összecsapásán 1-1-es döntetlen után tizenegyesek döntöttek a vendégek javára.

Csongrád-Csanád Megyei I. Osztály – 11. forduló

Csongrád-Kunság A.– Szentesi Kinizsi 2–3 (1–0)
Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Varga A. (Lázár, 75.), Antman, Lőrincz, Prozlik, Bartucz, Molnár
Zs. (Légrádi, 95.), Szarvas, Vincze (Koncz, 50.), Szeles (Kerepeczki, 40.), Bertók. Játékos-
edző: Koncz Zsolt.
A szentesi gólszerzők: Bertók Gábor (68’, 95’),Prozlik Ádám (90’)

(Sebők)
📷 (archív) – Vidovics
Forrás