Hozzávalók:
4 db tojás, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 50 ml olaj, só, 25 dkg sárgarépa + a díszítéshez, 10 dkg búzaliszt, 1 tk sütőpor, 10 dkg darált dió.
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és egy csipet sóval. A sárgarépákat meghámozzuk, lereszeljük. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a darált diót, majd mindezt a tojásos tejhez keverjük, végül hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát is. A tésztamasszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe szétosztjuk úgy, hogy ne legyenek teljesen
tele. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 25-30 percig. A sütési idő végén tűpróbával ellenőrizzük a tésztát. A muffinokat egy kevés reszelt sárgarépával megszórva tálaljuk.








