3️⃣7️⃣ nap után pénteken 1️⃣9️⃣ órakor játszik ismét bajnoki mérkőzést a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata. A 8️⃣. fordulóból elhalasztott találkozón a címvédő 🟢⚪ Ferencvárost fogadjuk a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. Ennek apropóján vezetőedzőnkkel, Pellei Csabával beszélgettünk. 🗣️💬

– Milyen állapotban van a csapat?
– Szerencsére mindenkinek negatív lett a koronavírus-tesztje, ami öt játékosunkat és engem érintett. Hétfőn jöhettünk le először az uszodába, volt, aki már öt hete nem volt medencében. Két részre oszlik most a keret. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik Horváth Tamással folyamatosan edzettek, illetve azok, akik a héten tértek vissza. Rájuk még különböző kivizsgálások várnak. Most úgy látom, legalább 3-4 hét, mire számíthatunk mérkőzésen a felgyógyult pólósainkra.

– Holnap pedig már a Ferencvárost látjuk vendégül.
– Így van, egyértelműen a vendégek a mérkőzés esélyesei. Még akkor is így lenne, ha komplett kerettel állnánk ki, de péntek este hat ifjúsági korú játékosunk is helyet kap a meccskeretben. Ők végig edzették az elmúlt heteket az egészséges felnőttjátékosainkkal, nekik sem árt, hogy végre tétmeccset játszhassanak.

– Tizenegy meccs vár a csapatunkra december 12-ig. Mennyire nehéz így felépíteni a terhelést?
– Az őszi idényünket szinte lehetetlen lesz értékelni, hiszen többször voltunk karanténban, kétszer alapoztunk, majd most tizenegy meccs vár ránk mindössze öt hét alatt. A legfontosabb, hogy ne szerezzünk ebben az időszakban sem újabb sérülést, illetve ne fertőződjön meg újabb játékosunk koronavírussal. A formánkat azokra a találkozókra hegyezzük ki, amelyek számunkra nyerhetőek, hiszen ennyi idő alatt ennyi meccsre ilyen állapotban lehetetlen felkészülni.

📸 Vidovics Ferenc
Forrás

Előző cikkVárjuk a gyerekeket!…
Következő cikkHosszú, nagyon hosszú kihagyás után újra vízben a férfi csapatunk! #vízilabda #…