Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok Kilencig meg sem állt a Kinizsi…

Kilencig meg sem állt a Kinizsi…

39

A Csongrád-Csanád Megyei Labdarúgó I. osztály 10. fordulójában az Újszegedi TC 1913 együttesét fogadta Szentesi Kinizsi SZITE a Pusztai László Sporttelepen. Koncz Zsolt csapata kiszolgálta a hazai publikumot, 9-0-ás végeredménnyel küldte haza a tabella 13. helyezettjét.

Bizony, aki pár perc késéssel érkezett a szombati bajnokira, az lemaradt az első hazai gólról, hiszen már a második percben megszerezte a vezetést a Szentes, a végül mesterhármasig menetelő Bertók Gábor juttatta előnyhöz a mieinket. Nem kellett sokat várni az újabb találatra sem, a sérüléséből felépülő Vincze Zoltán első gólját szerezte meg az idei pontvadászatban. A mezőnybéli fölényét a továbbiakban is kihasználta a Kinizsi, sorozatosan alakították ki a helyzeteket, melyeket legtöbbször góllal zártak, 6-0 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A térfélcsere után sem eresztettek le Prozlik Ádámék, lelkesen alakították ki az újabb és újabb lehetőségeket. A cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, a 90. percig megállás nélkül rohamozott a hazai gárda, három újabb góllal alakították ki a 9-0-ás, közönség-kápráztató végeredményt.

– Úgy érzem, a Makó elleni vereség ösztönzően hatott a csapatra, nagyobb elszántsággal, még nagyobb energiával dolgoztak a héten a srácok. Az első perctől kezdve magabiztosan mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, amit talán megalapozott a két korai gól is. Maximálisan elégedett vagyok a csapat hozzáállásával. Gyorsult a támadásunk, ahol egyszerű dolgokra törekedtünk, pontos, gyors és fegyelmezett volt a csapat. Fontos volt számomra az is, hogy biztonságosan hozzuk le ezt a bajnokit, és figyeljünk arra, hogy a támadásokból vissza tudjunk zárni. Ezt is sikerült megvalósítani, nem igazán jutott helyzetekig az ellenfél, úgyhogy összességében elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel – nyilatkozott a mérkőzést követően Koncz Zsolt.

A Szentesi Kinizsi SZITE a következő fordulóban szomszédvári rangadót játszik a sereghajtó Csongrád vendégeként. Erről az összecsapásról is kérdeztük játékos-edzőnket.

– Fontos számunkra, hogy sikerrel zárjuk az őszi szezon utolsó 3 mérkőzését, melynek első állomása a Csongrád ellen lesz. Elhivatottak a labdarúgóink, mindenkin azt látom, hogy harcol a pályán és küzd a játéklehetőségért. Ez nagyon jó irány. A mai mérkőzésen olyanok is kaptak lehetőséget, akik korábban esetlegesen kevesebbet. Éltek is a bizalmammal. A Csongrád ellen tudjuk, hogy mire kell figyelnünk, természetesen a maximumot szeretnénk nyújtani – zárta gondolatait a csapat vezetője.

Szentesi Kinizsi SZITE – UTC 1913 Labdarúgó KFT 9-0 (6-0)

Szentesi Kinizsi: Verebélyi K., Varga A., Légrádi Zs. (Kerepeczki Cs), Lőrincz B. (Köteles B.), Prozlik Á. (Plenter F.), Bartucz P., Molnár Zs. Lázár D. (Pálesz M.), Szarvas J. (Péter J.), Vincze Z., Bertók G.
Gólszerzők: Bertók G. (2’, 81’, 82’), Vincze Z. (9’), Szarvas J (24’, 61’), Bartucz P. (28’), Varga A. (31’), Molnár Zsolt (44’)

(Sebők)
Forrás