Két negyedben is döntetlenre végzett női csapatunk, a Hungerit-Szentesi VK a friss kupagyőztes Dunaújváros ellen, végül 17–8-as vereséget szenvedtünk az OB I. 4. fordulójában.

Hungerit-Szentesi VK 🆚 Dunaújváros 8–17 (2–4, 0–7, 3–3, 3–3)
Női vízilabda OB I., 4. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Marnitz, Kovács S.
Hungerit-Szentesi VK: Füsti Molnár – Dömsödi 1, Kolarova, Tóth Cs., Kádár 3, Bonca, Csiszár 2. Csere: Maczkó (kapus), Fodor, Kerem 1, Mácsai K. 1, Tóth F., Forgó. Megbízott vezetőedző: Dömsödi József.
Dunaújváros: Magyari – Szilágyi D. 4, Gurisatti 4, Horváth B. 2, Ziegler, Mucsy 2, Szellák 3. Csere: Sajben V. (kapus), Sajben N., Pál 1, Huszti, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 4/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 6/4.
Kipontozódott: Fodor, ill. Huszti.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Dömsödi József: – Nehézségekkel küszködtünk a mérkőzés előtt, mert több játékosunkra és a vezetőedzőnkre nem számíthattunk. A fiatalok korrektül szerepeltek, helytálltak a bombaerős Dunaújváros ellen. Sajnos a szokásos hibáink ismét visszaköszöntek, az emberfórok rossz kihasználása, valamint a könnyű labdavesztések. Sokkal nagyobb koncentrációra és fegyelemre van szükségünk, hogy előrébb lépjünk. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, jól szolgálta a találkozó a felkészülésünket a fontos, novemberi összecsapásokra. Örülök, hogy újabb fiatal tanítványunk mutatkozott be a felnőtt OB I.-ben Forgó Judit személyében.

Összefoglaló:
✍️ Szilágyi Dorottya és Mucsy Anna Mandula góljaival a Dunaújváros rögtön az első negyed elején 2–0-ra elhúzott, de Kádár Ildikó és Csiszár Mercédesz találataival egyenlítettünk. Ezt követően viszont másfél negyeden át nem találtuk a rést a vendégek védekezésén.

A nagyszünetben 2–11 állt az eredményjelzőn, a második félidőben viszont remekül helytálltak fiatal játékosaink az ellen a Dunaújváros ellen, amely a kupadöntőben a bajnoki címvédő UVSE-t győzte le.

Két bemutatkozónk is volt ma, hiszen először játszhatott hazai közönségünk előtt új igazolásunk, az izraeli válogatott Noy Kerem, illetve bemutatkozott a felnőtt OB I.-ben serdülőjátékosunk, Forgó Judit.

A bajnokság ötödik fordulójában szombaton 16 órakor a Ferencváros vendégei leszünk.

📸 Vidovics Ferenc
Forrás

Előző cikkMindhárom pontot elvitte a Dunaújváros Szentesről. Hungerit Szentes DUE-Maarsk …
Következő cikkKépgaléria a Dunaújváros elleni mérkőzésünkről….