Korábban már beszámoltunk róla, sajnos a Szentesi Vízilabda Klubot sem kerülte el a koronavírus-járvány. Szeptember 27-én derült ki, hogy férficsapatunk, a Metalcom Szentes is érintett, két játékos megfertőződött. Azóta újabb személyek produkáltak pozitív tesztet, valamint nőicsapatunk, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője, Matajsz Márk is 10 napos hatósági karanténba került.

– Férficsapatunkból öt játékos és a vezetőedző fertőződött meg, valamint néhány ifjúsági játékosunk tesztelése még folyamatban van – tájékoztatott Bujdosó Tamás, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke.

– Mindezek mellett női csapatunk trénere, Matajsz Márk is 10 napos hatósági karanténba került, mivel egy hozzátartozója elkapta a koronavírust. Nehéz helyzetben van klubunk a vírus által, ugyanis férficsapatunknál korlátozottak így az edzéslehetőségeink, nem tudnak meccseket játszani, míg Matajsz Márk személyében ezekben a napokban nem csak felnőtt női együttesünk vezetőedzőjét kell nélkülöznünk, hanem a leány ifjúsági- és serdülőcsapat trénerét is. Rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk, főleg férficsapatunk, de ebben a szituációban mindenkinek az egészsége a legfontosabb. Éppen ezért elképesztően fontos, hogy összetartsunk, fontos szerep hárul a csapatkapitányokra, valamint a Matajszt helyettesítő Dömsödi Józsefre, és a Pellei Csaba feladatait ideiglenesen ellátó Horváth Tamásra – folytatta a klubelnök.

Senki sem kezdheti el addig a munkát, amíg nem gyógyult meg teljesen és produkált negatív koronavírus-tesztet. Játékosaink mielőtt újrakezdik a tréningeket, szigorú kardiológiai vizsgálatokon esnek át, amelyeken jó eredményt kell elérniük, hogy elkezdhessék a fizikai munkát. Ez szintén mutatja, jelenleg a sport háttérbe szorul, az egészség megőrzése és visszanyerése játssza a főszerepet a Szentesi VK-nál.

Férficsapatunk szakmai munkáját Pellei Csaba vezetőedző visszatéréséig segítője, Horváth Tamás látja el. Jelenleg hat felnőtt és három ifjúsági korú vízilabdázónknak tart edzéseket.

– Szeptember végén elhalasztottuk soron következő négy bajnoki mérkőzését férficsapatunknak, most az október 17-re kiírt Debrecen elleni találkozó későbbi időpontra való áthelyezését kértük a Magyar Vízilabda-szövetségtől, várunk az MVLSZ kedvező válaszára. A lányoknál a vezetőedző hiánya miatt nem szeretnénk halasztani, folytatjuk a bajnoki küzdelmeket a menetrend szerint. Terveink alapján a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata legközelebb november 7-én ugrana medencébe tétmérkőzésen – zárta nyilatkozatát a Szentesi Vízilabda Klub elnöke, Bujdosó Tamás.

Női csapatunk legközelebb szombaton 16 órakor a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában ugrik medencébe a friss kupagyőztes Dunaújváros ellen.
Forrás

Előző cikkOktóber a mellrák elleni küzdelem hónapja…
Következő cikkPorcelánbabák varázsában…