Két mérkőzés után hibátlan női csapatunk mérlege a női vízilabda OB I.-ben. Szombaton 18.30-tól a szintén hatpontos, listavezető és címvédő UVSE vendége lesz a Hungerit-Szentesi VK.

Remekül indította a bajnoki küzdelmeket a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Az OB I. nyitányán három kupavereségünkért vágtunk vissza nagyszerű védekezésünknek is köszönhetően az Egernek, 12–8-ra győztünk itthon. A második fordulóban egy könnyebb mérkőzésen 23 dobott gólig meg sem álltunk a Honvéd ellen, míg a fővárosiak csak ötször vették be a kapunkat.

– Érződik rajtunk, hogy feldobott bennünket, két mérkőzésen hat ponttal kezdtük az idényt, hiszen ezzel bebizonyítottuk, hogy megérte végig dolgozni a nyarat – jegyezte meg játékosunk, Varga Viktória. – Az esélyesebb UVSE otthonába sem feltartott kézzel megyünk, szeretnénk minél jobban megnehezíteni a dolgukat. Örülnék neki, ha nem építenének ki rögtön nagy előnyt, akkor kevésbé nyílhatna ki az olló a két csapat között valószínűleg – folytatta.

Legerősebb összeállításunkban utazhatunk el a fővárosba, azonban nem tart a csapattal vezetőedzőnk, Matajsz Márk, aki bizonyítottan koronavírus-fertőzöttel került szoros kapcsolatba, így 10 napos hatósági karanténba került. Ő és csapatunk tagjai is jól vannak. A vezetőedzői feladatokat visszavonásig Matajsz Márk visszatéréséig női szakosztály-vezetőnk, Dömsödi József látja el.

A nyári magyar kupa során kétszer is találkoztunk a bombaerős UVSE-vel, amely mindkét találkozót megnyerte. Az elsőt 22–8-ra, a másodikat 23–11-re.

Fotó: Vidovics Ferenc
Forrás

Előző cikkHasznált sütőolajjal segítheti a helyi óvodákat a lakosság…
Következő cikkMiskolc Országos verseny, versenyzőnk és bírónk is képviseli egyesületünket….