Kezdőlap Hírek Együtt gondolkodás a foglalkoztatási együttműködések kialakítása érdekében…

Együtt gondolkodás a foglalkoztatási együttműködések kialakítása érdekében…

90

Foglalkoztatási együttműködések kialakítása Csongrád megye északi részén (TOP-5.1.2-15-CS1-2016-00003) projekt keretében találkoztak a szakértők és résztvevők Csongrádon. A rendezvényen részt vett Bedő Tamás polgármester (Csongrád), Szabó Zoltán Ferenc polgármester (Szentes), dr. Ruszinkó Ádám a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke, Újszászi Erika projekt-aszisztens.

Bedő Tamás Csongrád város polgármestere ismertette a vendégéjszakák számának alakulását, amelyből kiderült, hogy jelentősen csökkentek a számok. Ez részben a pandémia miatt kialakult helyzetből adódott, másrészt a nyári csapadékos időjárás és a Körös toroki napok elmaradásával magyarázta. A polgármester kiemelte a Körös-torok fontosságát és beszélt a már megvalósult pályázatokról, valamint a most előkészítés alatt lévő projektekről.
Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere előadásában kiemelte a 2020-as év nehézségeit és ezek következményeit. A polgármester beszélt a Csongrád-Csanád Megyei turisztikai együttműködésről, amelynek alappillére az aktív turisztika. Ezen belül a kerékpáros és vízi turizmus alapvető elképzelése a Bökényi duzzasztó megújítása és a Kurca fejlesztéséről szóló törekvésekről szólnak. A kerékpárutak felújítása és bővítése első számú prioritás.
A polgármester meglátása szerint Szentes az aktív turisztika fontos állomása lehet, ennek érdekében több pályázatot is beadott a város, amely a Tisza, Kurca menti területekre fókuszál majd. A törekvés, amely a megyében kialakult egy új turisztikai desztinációt tud létrehozni.

Szentesen Csongráddal ellentétben az edzőtábor turizmus az első prioritás, ezért van lehetőség, hogy együtt gondolkodjunk.
Dr. Ruszinkó Ádám az egészségturizmus a XXI. században című előadásában a fürdőhelyek online fejlesztésének fontosságáról beszélt. A fürdök bevételeinek optimalizálásának elemzése is elhangzott dr. Ruszinkó Ádám prezentációjában.
Rasztovics Dávid a Digitális Turizmus Zrt. ügyvezetője az Új Turizmus korszakáról beszélt és a digitális marketingről.
Újszászi Erika a Csongrádi Homokföveny munkájáról beszélt, akiknek célja, hogy Csongrád kiemelt turisztikai attrakcióit foga össze. Tevékenységük a Körös-torok üzemeltetése, az önkormányzati szálláshelyek üzemeltetése.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30
Forrás