Kezdőlap Szentesi Élet Visszaáll a vasúti menetrend…

Visszaáll a vasúti menetrend…

110

Nem volt hiába a lakossági fórum és az egyeztetés a MÁV Székházban Budapesten. 2020. október 1-től visszaáll az eredeti menetrend Szentes környékén.
Még július 13-án Budapesten egyeztetetett Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Kiss Csaba alpolgármester, valamint a város képviseletében két műszaki szakember, Panyik-Tóth János és Várkonyi Tibor, akiket a MÁV Zrt. részéről Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes, a MÁV-START Zrt. részéről pedig Dr. Bói Lóránd üzlet- és szolgáltatásfejlesztési igazgató fogadott a fővárosi székházban. A szentesi delegáció átadta a július 2-án, Szentesen megtartott érdekegyeztető tárgyalás jegyzőkönyvét, az ott napvilágot látott műszaki prezentációt, valamint a fórumon elhangzott szakmai javaslatokat, melyek egy részét a MÁV és a MÁV-START Zrt. vezetői kifejezetten hasznosnak és szakmailag is megalapozottnak minősítettek.
– Nem akartuk, hogy Szentesen leépüljön a vasúti szolgáltatás – magyarázta Szabó Zoltán Ferenc. A polgármester hozzátette, hogy a megoldást kereső, szakmai egyeztető lakossági fórum már előremutató volt, amelyet személyes egyeztetés követett a fővárosban. – Első körben tíz vonalat állítottak vissza, amiben Szentes nem volt benne, ekkor kicsit elszomorodtunk, de nemrég kaptuk a hírt, hogy visszaáll itt is az eredeti állapot. Úgy gondolom, hogy, aki ki tud állni egy ügyért, egy közösségért és elindul, annak lehet esélye egy olyan megoldásra, ami mindkét félnek megfelelő – fogalmazott a polgármester.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
38. lapszám
Társadalom|50
Forrás