Kezdőlap Szentesi Élet Rendőrségi hírek: Ne vigye haza a robbanószerkezetet!…

Rendőrségi hírek: Ne vigye haza a robbanószerkezetet!…

95

• Büntetőeljárást indított a Szentesi Rendőrkapitányság egy helybéli férfi ellen, aki az egyik vendéglátóhely udvarára hatolt be, majd onnan leander növényt tulajdonított el 15 ezer forint értékben.

• Nézeteltérés alakult ki két férfi között egy korábbi adásvételi megállapodás miatt. Úgy tűnt, hogy a felek rendezik a vitát, és az egész üzletet semmisnek tekintik, ám a vevő később mégis komolyan sérelmezte az üzlet meghiúsulását, és hogy szavainak nyomatékot adjon, az adásvétel tárgyát képező hangfalat az eladó gépjárműjének szélvédőjébe dobta. A sértett kára hetvenezer forint lett. A vevő ellen garázdaság miatt indult eljárás.

• Két fiatal nő ellen indult büntetőeljárás, akik a tulajdonos beleegyezése nélkül használatba vették annak az autóját, majd nem sokkal később egy másik gépjárműnek és egy közlekedési táblának ütköztek neki. Később kiderült, hogy egyik nő sem rendelkezett gépjárművezetői engedéllyel. Ellenük jármű önkényes elvétele miatt folyik nyomozás.

• Egy férfi és egy nő úgy szeretett volna távozni az egyik bevásárló központ önkiszolgáló pénztárgépétől, hogy több, mint 90 ezer forint értékű áruról nem olvastatták le a vonalkódot a kasszánál. A tolvajokat a helyszínen elfogták, ellenük lopás miatt indult eljárás.

• Az utóbbi időben megnövekedett az úgynevezett mágneshorgászok száma városunkban. Ez a hobbi azonban amellett, hogy izgalmas és érdekes, rendkívül veszélyes is lehet. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a mágneshorgászat elsősorban a régi robbanószerkezetek miatt veszélyes, és ha ilyen lövedék vagy gránát akad a horogra, akkor azonnal értesíteni kell a hivatalos szerveket! Ezeknek a szerkezeteknek a szállítása, mozgatása nem csak a megtalálóra, hanem a környezetben tartózkodókra is veszélyes lehet, hiszen több évtizede mozdulatlanul voltak beágyazódva az iszapba, és az elmozdításuk olyan helyzetbe hozhatja ezeket a gránátokat, bombákat, ami a felrobbanásukat is eredményezheti!
Megtalálásuk, kihorgászásuk esetén senki ne mozgassa, ne piszkálja, és főleg ne szállítsa a gyújtószerkezeteket! A rendőrség felhívja a figyelmet arra is, hogy az eszközök otthoni tárolása lőszerrel, illetve robbanóanyaggal való visszaélésnek, vagyis bűncselekménynek számít.

(képünk illusztráció)
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
38. lapszám
Társadalom|50
Forrás