Kezdőlap Hírek Hírek Üzemi baleset a Petőfinél…

Üzemi baleset a Petőfinél…

89

Megindultak a találgatások, hogy mi történt a színház építkezésén, mert a katasztrófavédelem munkatársai és a rendőrség és a mentők is megérkeztek a helyszínre.

A sajtó is kiemelten foglalkozik az üggyel és egymásra licitálva egyre nagyobb magasságból esett le a híradásokban a fiatalember.

2020. szeptember 21-én a padlástérben egy légtechnikai egység kiszerelésén, leeresztésén dolgoztak, amikor megtörtént a baj. Egy láncos csörlő beakadt, melyet újra üzembe akartak helyezni. Eközben veszítette el egyensúlyát az ott dolgozó és szerencsétlenül a hátára esett. Összesen 2,5 méter magasból esett le, de olyan szerencsétlenül, hogy úgy ítélték meg a kollégák, hogy nem mozdítják, hanem értesítik a mentőszolgálatot, akik kérték a katasztrófavédelem segítségét, hogy a sérültet a baleset helyszínéről nagyon óvatosan lehozzák.

Közben riasztva lett a mentőhelikopter is, akik ugyan elrepültek az építkezés felett, megnézték a helyszínt, de a segítségükre nem volt szükség.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a szabadságát megszakítva a helyszínen tájékozódott a baleset körülményeiről és megnézte a helyszínt is. Elmondta, hogy mielőbbi gyógyulást kíván a sérültnek.

A fiatalembert Szegedre vitték kivizsgálásra, de annyit elárultak a kollégái, hogy tudja mozgatni kezét, lábát így remélik nincs nagyobb baj, de fő az óvatosság. A rendőrség az ügyben vizsgálatot indított.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás