Kezdőlap Szentesi Élet Folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Csongrád-Csanád megyében…

Folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Csongrád-Csanád megyében…

73

Idén már második alkalommal keresték a levegőből a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szakemberei a parlagfűvel fertőzött területeket. A megyében mindösszesen közel 226 ezer hektár parlagfüves területet tártak fel és 468-szor készítettek jegyzőkönyvet. Az előző évekkel összehasonlítva ez rekord mennyiségű felderítés. Ebből is látszik, hogy a jelenleg is virágzó gyomnövény fejlődésének kedvezett az elmúlt hetek időjárása.

Erre tekintettel az idei évben különösen nagy hangsúlyt kap a légi felderítés. Csongrád-Csanád megyében először 2020. július 27-én került sor a Készenléti Rendőrség helikopterével történő parlagfű-felderítésre. Ekkor a repülés a megye legfertőzöttebb részein történt meg, amelynek alkalmával megközelítőleg 37000 hektárt repültek be, és ennek során 88 fertőzött pontot találtak a szakemberek. Ez megye erdő nélküli területeinek 11%-a volt.

A második 6 órás repülésen a megye termőterületeinek nagy részén történt meg felderítés, amely során nemcsak a parlagfű fertőzéssel kapcsolatban gyűjtöttek információkat, hanem általános kép alakul ki a termőföldek állapotáról, használatáról. Ez a nagy mennyiségű képanyag a későbbiek során felhasználható lesz a földhivatali munkatársak napi munkavégzése során is.

Érdekesség, hogy a gép mindkét szárnyán 1-1 kamera volt beépítve. Az egyik automatikusan készített másodpercenként nagy fölbontású képet, a másikkal kézi vezérléssel dolgozott a felderítést végző munkatárs, amennyiben fertőzött területet látott.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32


Forrás