🤽‍♀️🇭🇺🏆 Női magyar kupa: kicsin múlott az 5️⃣. hely

Remek utolsó negyedünknek köszönhetően majdnem egyenlítettünk az Eger ellen a női vízilabda magyar kupa 5. helyéért rendezett mérkőzésen, végül 13–11-es vereséget szenvedtünk.

Eger 🆚 Hungerit-Szentesi VK 13–11 (5–2, 3–3, 3–2, 2–4)
Női vízilabda, BENU magyar kupa, az 5. helyért, Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Tóth I., Kollár.
Eger: Kiss A. – Menczinger 2, Hertzka 3, Katona 4, Czigány 2, Szmodics 1, Bódi 1. Csere: Pintér (kapus), Párkányi, Pásztor, Dobi, Gálicz, Horák, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Dömsödi 1, Kádár, Bonca, Csiszár, Kövér-Kis 2, Polák 2. Csere: Varga 3, Bocskay 1, Mácsai K. 2, Urvári, Tóth Cs., Tóth F. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill 5/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Nyilatkozat:
🗣️💬Matajsz Márk: – Sajnos a tegnapi jó játékunkat nem tudtuk megismételni, a III. Kerület ellen jobban zárt a védelmünk és a kapusteljesítményünk is erősebb volt. Az Eger ellen langyosan kezdtünk, de az utolsó negyedre szinte teljesen ledolgoztuk a hátrányunkat, de sajnos ekkor egy védelmi hiba miatt megítélt büntetőt értékesített ellenfelünk és megnyerte a meccset. Mindent kiadtunk magunkból, elégedett vagyok a lányokkal. Szusszanunk egyet és készülünk a bajnoki nyitányra, addig még rengeteg munka vár ránk.

Összefoglaló:
✍️ Bő egy hónapon belül harmadszor találkoztunk a magyar kupában az Egerrel. A csoportkörben itthon 14–11-re, idegenben 11–9-re kaptunk ki Szilágyi Péter vezetőedző tanítványaitól.

Sajnos akárcsak Szentesen, most is jobban kezdte a mérkőzést az Eger. 3–0 után Varga Viktória szerezte az első gólunkat, majd nyolc perc után 5–2-es hátrányban voltunk.

A második negyed vége előtt nem sokkal már 8–3 állt az eredményjelzőn, de szerencsére Kövér-Kis Réka értékesítette büntetőjét, majd Polák Zsófia úszott meg és szerzett gólt, így 8–5-ről várhattunk a nagyszünet után a folytatást.

Összességében még a harmadik negyedben is ellenfelünk akarata érvényesült jobban, hiszen bár egy találattal, de növelni tudták előnyüket. A záró nyolc perc 11–7-ről indult, de remekül védekeztünk, akcióból gólt sem kaptunk, de elől háromszor is betaláltunk. Varga újabb ötméteresünket értékesítette, majd Mácsai Kata és Polák Zsófia is bevette az egri kaput, így három és fél perccel a vége előtt 11–10-re jöttünk fel. Támadhattunk az egyenlítésért, de két büntetővel az Eger biztosította be győzelmét és ötödik helyét.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

Forrás