🇭🇺🏆 Női magyar kupa: 👉 jönnek a helyosztók!

Elérkezett utolsó 2️⃣ napjához a BENU női vízilabda magyar kupa 2020–2021-es idény kiírása. ▶️ Jönnek a helyosztók a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, számunkra a tét az 5–8. hely. Ma 13 órakor először a 🆚 III. Kerületi TVE ellen ugrunk medencébe.

Az ötcsapatos A csoport negyedik helyén végeztünk a csoportkörben, miután a Tatabányát oda-vissza legyőztük, míg az UVSE-től, a Ferencvárostól és az Egertől vereséget szenvedtünk. A kupaküzdelmeket felkészülési időszakunkba építettük be, csapatunk fejlődése pedig folyamatos volt a nyolc lejátszott találkozó alatt. Legutóbb a bajnokaspiráns Ferencváros ellen teljesítettek kiválóan játékosaink, ugyanis mindössze 10 gólt kaptunk a zöld-fehérektől, míg hatot lőttünk.

Mai ellenfelünk, a III. Kerületi TVE a B csoport harmadik helyén zárt, utolsó két mérkőzését a BVSC és a Dunaújváros ellen nem játszotta, azokon a három pontot 5–0-s eredménnyel az ellenfelek kapták meg. Kudella Pannáék négy meccset nyertek, és ugyanennyit veszítettek el, beleértve a fent említett két találkozót is. A Honvéd ellen kötelező hat pontot gyűjtöttek, valamint a Szegedet is oda vissza-legyőzték, Budapesten szoros meccsen. A III. Kerület otthonában viszont az előzetesen esélyesebbnek tartott BVCS megszenvedett, mindössze 14–13-ra győzött.

Legutóbb 2019. november 13-án találkoztunk mai ellenfelünkkel, akkor idegenben 11–7-es vereséget szenvedtünk. Ezen az összecsapáson korábbi amerikai centerünk, Danijela Jackovich, valamint jelenlegi csapatkapitányunk, Kövér-Kis Réka egyaránt hároszor volt eredményes.
Attól függően, hogy nyerünk-e ma a III. Kerületi TVE ellen, holnap 12 vagy 14 órától a másik párharcból az Eger vagy a Szeged SZTE várhat majd ránk az 5. vagy a 7. helyért.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc
Forrás