Kezdőlap Hírek LECSÓ-ONLINE FESZTIVÁL (részletes leírás)…

LECSÓ-ONLINE FESZTIVÁL (részletes leírás)…

(a XIX. Szentesi Lecsófesztivál Online Különkiadása)

Ez évben a HUNOR COOP ZRt. már 19. alkalommal lesz házigazdája a Szentesi Lecsófesztiválnak.

Figyelembe véve a vírushelyzet miatt megváltozott különleges körülményeket, mint házigazdának és mint szervezőnek fel kellett mérnünk az emberek igényeit, szándékát és véleményét. A közvélemény kutatásunk azt az eredményt hozta, hogy nagyon várják ezt a fantasztikus eseményt, melyen személyesen is részt vehetnek, felhőtlenül szórakozhatnak. Fontosnak tartják ugyanakkor azt is, hogy vigyázzunk egymásra, egymás egészségére.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a törvényi rendelkezések nem engedélyezik a tömegrendezvények megtartását, így az évek során már jól kialakult rutint, helyszínt és környezetet most nem tudjuk biztosítani. A HUNOR COOP ZRt.-nek, mint szervezőnek az a célja, hogy a résztvevő családok, baráti társaságok, csapatok, kollektívák egy kellemes szombat délutánt töltsenek el együtt, főzzenek, beszélgessenek, érezzék jól magukat, felejtsék el a körülöttünk kavargó világ bajait. Nem bezárkózni, visszahúzódni szeretnénk, hanem nyitni egyre több ember, érdeklődő felé. Főzzünk, együnk közösen egy jó lecsót! A nyitást a világhálón tervezzük, mely garantálja a kapcsolódást egymáshoz. Az online tér gy közösséget hoz létre, mely jó hírét viheti a szentesi paprikának, paradicsomnak, az ebből készült finom lecsónak, nem beszélve a rendezvényen résztvevő vidám embereknek.

• De mit is jelent a Lecsó-online?
Idén is sok-sok lecsót főzünk, de ezt ezúttal sok-sok helyen, helyszínen tesszük és a főző csapatok, baráti társaságok az online térben találkoznak. Fotókat, videókat osztanak meg egymás közt, jelképesen még koccintanak is.

Szerencsére a kezdetektől legnagyobb szponzorunk, a Szentesi Dél-Kertész első szóra vállalta, hogy idén is biztosítja a paradicsomot és a paprikát. Ezeket a fantasztikus, utánozhatatlan zamatú alapanyagokat társaságunk kiegészíti, megtoldja egy-két ajándékkal, s már csak a főzőcsapatokra van szükség.

• Mit adunk tehát egy 10 fős csapatnak?
5 kg szentesi paprikát, 3 kg szentesi paradicsomot, 2 kg makói vöröshagymát, 1 kg Hunor kenyeret és egy 1.000,- Ft-os Hunor vásárlási utalványt. A csomagba kerül még 1 db Hunor Lecsós póló, mely a főszakács kötelező viselete kell, hogy legyen.

• Mit kérünk cserébe?
Egy jelképes 500,- Ft-os regisztrációs díjat, amely egyben támogató jegy a Rotary „Gift of Life” „Ajándékozz életet” Alapítvány számára.
(A regisztrációs díjon felül lehetőség van további jótékonysági támogató jegy megvásárlására is, mely a regisztráció során történő befizetésekhez hozzáadódik. Az így befolyt teljes összeget a Hunor Coop Zrt. megduplázva az Alapítvány részére utalja át.)
Egy nyilatkozatot, melyben minden csapat vállalja, hogy 3 fotóval és egy 30 másodperces videóval részt vesz a Lecsó Fotó- és Filmfesztiválon. A zsűri által kiválasztott legjobb alkotások készítőit értékes díjakban részesülnek.

A Lecsó-online Fesztiválunkat meglátogatja fesztivál nagykövetünk, a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó Kammerer Zoltán, aki ígérte, hogy sok-sok főzőhelyszínre személyesen is be fog köszönni.
Tartson velünk az ország 10 legnagyobb Gasztro fesztiválja között jegyzett Szentesi Lecsófesztiválra, folytassuk közösen a majd 20 éve tartó hagyományt, még ha nem is a megszokott formában.

Az ország más vidékeiről és a határon túlról is várjuk a lecsót, a Szentest és a tartalmas kikapcsolódást szerető csapatok jelentkezését!

Mindenkit arra kérünk, hogy érezze jól magát, vigye jó hírét a Lecsófesztiválnak. Fontos, hogy idén is az ellenségekből legyenek barátok, a barátokból még jobb barátok és érezzük jól magunkat!

Időpont: 2020. szeptember 5. (szombat) 15,00 órától – végkimerülésig
Helyszín: sok-sok családi, baráti, munkahelyi bogrács mellett

A Lecsó Online Fesztivállal kapcsolatos információk, a Lecsó fotó- és filmfesztivál technikai részletei elérhetők az alábbi oldalakon:
www.hunorcoop.hu
www.fb.com/hunorcoop
www.szentesilecsofesztival.hu
www.fb.com/lecsofesztival

Regisztrálni és a Jótékonysági támogató jegyet megvásárolni, az alapanyag utalványokat átvenni: a HUNOR COOP Központi Iroda Kereskedelmi Osztályán lehet 6600 Szentes, Petőfi u. 5.sz. 2020. augusztus 12-től szeptember 3-ig.

Az alapanyag átvétele: a Kála Coop Szupermarket Áruházban 6600 Szentes, Apponyi tér 7. szeptember 5-én (szombaton) 7,00 – 12,00 óra között.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Exit mobile version