🤽‍♂️🇭🇺🏆 BENU férfi magyar kupa: legyőztük az UVSE-t, a
🆚 Szegeddel játszunk a 9️⃣. helyért

Már 9–2-re is vezettünk az UVSE ellen, így a vártnál sokkal simább mérkőzésen harcoltuk ki, hogy holnap 11.30-kor a 9. helyért játszhassunk. Az ellenfelünk a Szegedi Vízilabda Egylet lesz a fővárosban.

UVSE 🆚 Metalcom Szentes 6–10 (1–3, 1–2, 1–4, 3–1)
Férfi vízilabda, BENU magyar kupa, 9–12. helyért. Budapest, Margitsziget. Vezette: Várkonyi, Tóth S.
UVSE: Bisztritsányi – Kardos, Molnár, Szieben, Bencz 3, Hegedűs, Szentesi 1. Csere: Prágay (kapus), Barics, Seeler 1, Börzsei, Lehoczky, Belényesi 1, Vámosi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Metalcom Szentes: Meixner – Pellei K., Hegedűs 2, Fülöp 2, Pellei F., Somogyi 1, Takács. Csere: Kovács K. (kapus), Kókai 3, Mátyók, Lajkó, Rébeli Szabó, Bozó 1, Garancsy 1. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 8/2.
Ötméteresből: 3/2, ill. -.
Kiállítva cserével: Kardos, Molnár, ill. Pellei K.
Kipontozódott: Garancsy.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Kiválóan védekeztünk nagyon sokáig, az első két bekapott gól is csak peches helyzetekből született, így folyamatosan és magabiztosan tudtuk növelni előnyünket. Nem volt hibátlan a játékunk, de a tervet megvalósítottuk, hiszen egy ilyen fiatal és gyors csapattal szemben nagyon kell figyelni a kapunk előtt. Fizikálisan erősebbek vagyunk az UVSE-nél, arra építettünk, hogy ez a különbség kijöjjön a mérkőzés második felében. A 9. helyért jöhet a megyei derbi, amit szintén remek gyakorlási lehetőségként fogunk fel. A kupasorozat nekünk nagyon jól jött, hiszen egy alaposan átalakult kerettel rengeteget tudtunk élesben gyakorolni. Fontos lesz ezután, hogy felfrissülve vágjunk majd az OB I-es szezonba.

Összefoglaló:
✍️ Majdnem másfél perc elteltével egy emberelőny végén Fülöp Bence találatával szereztünk vezetést, majd Szentesi Ádám egyenlített. Negyvennégy másodperccel az első negyed vége előtt ismét Fülöp talált be, majd Garancsy úszott meg.

3–1-ről folytatódott a második negyed, amelynek elején még Bencz Rolf lőtte közelebb hozzánk az UVSE-t egy sikeressel ötméteressel. Ezt követően viszont végleg összeállt sziklaszilárd védekezésünk és sorozatban hat gólunkra nem válaszoltak az újpestiek.

A harmadik negyed végén jött egy újabb fővárosi gól, ekkor 9–2-ről 9–3-ra váltott az eredményjelző.

A záró nyolc perc 9–3-ról indult, remek védelmünk mögött jól teljesítő Meixner Marcellt pedig Kovács Kristóf váltotta a kapuban. Az utolsó negyedet 3–1-re megnyerte az UVSE, azonban ez már a lényegen nem változtatott, 10–6-ra megnyertük a mérkőzést, így holnap 11.30-kor a Szeged ellen ugrunk vízbe a 9. helyért.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc
Forrás