🤽‍♀️🇭🇺🏆

Délidőben és idegenben játszottunk a bajnoki címvédő 🆚 UVSE-vel a magyar kupa 3️⃣. fordulójában. A mérkőzést az újpestiek nyerték meg 22–8-ra.

UVSE 🆚 Hungerit-Szentesi VK 22–8 (4–1, 7–2, 4–2, 7–3)
Női vízilabda, magyar kupa, A csoport, 3. forduló. Budapest, Hajós Alférd Sportuszoda. Vezette: Madarasi, Sándor P.
UVSE: Gangl – Antal D. 4, Parkes 2, Dávid 1, Keszthelyi 2, Baksa V. 3, Faragó K. Csere: Kakas (kapus), Aubéli 3, Forgács 1, Mácsai E. 2, Szegedi 1, Peresztegi Nagy 3, Telek. Vezetőedző: Benczur Márton.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Mácsai K., Dömsödi 1, Tóth Cs., Kádár, Csiszár, Kövér-Kis 1. Csere: Füsti Molnár (kapus), Varga V. 2, Bocskay, Kolarova 1, Bonca, Urvári, Polák 3. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 15/7, ill. 12/2.
Ötméteresből: 4/3, ill. 2/1.
Kipontozódott: Dávid, Forgács, ill. Bonca, Csiszár.

Összefoglaló:
✍️ Kissé szokatlan időben, délben ugrottunk vízbe az UVSE ellen a budapesti Hajós Alfréd Sportuszoda nyitott medencéjében. A hazaiak 4–0-val kezdtek, majd egy emberelőny végén Varga Viktória törte meg a szentesi gólcsendet.

A második negyed elején Kövér-Kis Réka sikeres büntetőjével feljöttünk 4–2-re, innen viszont sorozatban hat gólt lőtt az Újpest. A nagyszünetben 11–3-ra vezettek.

A második játékrészben is eredményesen támadtak az újpestiek, ráadásul kétszer is betalált a kapunkba Mácsai Eszter, aki ezen a nyáron a szentesi utánpótlásból távozott a nemzetközi porondon is rendszerint érdekelt fővárosiakhoz. A végére Polák Zsófia lövőkedve is megjött, új játékosunk háromszor is eredményes volt a találkozón.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője: – Előzetesen az volt a célunk, hogy jó ellenfél ellen gyakoroljuk az eddig elsajátított taktikai elemeket. Ez többé-kevésbé sikerült, viszont rengeteg gólt kaptunk. Sajnos nem tudtuk megakadályozni az UVSE gyors támadásait. Ahogyan a Ferencváros elleni egy héttel ez előttiből, úgy ebből a találkozóból is tanulnunk kell és videózás után levonni a tanulságokat. Erőszakosabb, bátrabb játékot vártam a lányoktól.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc
Forrás