Büntetőpárbaj után jutottunk tovább a Magyar Kupában

A bajnokságot tavaly az élmezőnyben (4. hely) záró Bordány SK ellen vívtuk meg idei első tétmérkőzésünket, a Magyar Kupa 1. fordulójában, a Pusztai László Sporttelepen. Rögtön egy végletekig kiélezett összecsapás várt Koncz Zsolt legénységére, melyen a 90 percnyi játék nem hozott döntést, 1-1 után büntetőpárbajban vívtuk ki a továbbjutást a hazai kupasorozatban.

Idény eleji formát mutatott az első félidőben a jórészt fiatalokkal felálló hazai együttes, a mérkőzés első periódusában a sárga-fekete mezes Bordány uralta a játékot, és 17 perc után a vezetést is megszerezték egy szögletet követően. A hátránytól felébredtek a mieink és többször eljutottunk a vendégek kapujáig, több szögletből is esélyünk nyílt az egalizálásra, ám veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 31. percben kényszerű cserére szorult a csapat, Kerepeczki sérülése után nem tudta folytatni a játékot, Koncz Zsolt érkezett helyére.

A szünetet követően magasabb fokozatba kapcsolt a Kinizsi, rendre a Bordány kapuja előtt zajlott a játék. Az 53. percben 20-25 méteren jutottunk szabadrúgáshoz, melyet Koncz Zsolt végzett el, és tanítani való módon lőtt az ellenfél kapujába. A hazai találat megváltoztatta a játék képét, a szabálytalanságok időszaka következett, vendégoldalon 4 sárga lapot, szentesi oldalon 3 sárgát és egy pirosat osztott ki Kiss Richárd játékvezető.

A továbbjutás nem dőlt el a rendes játékidőben, így büntetőkkel zárult a mérkőzés, ahol mi háromszor, a Bordány csupán egyszer talált be, így a Kinizsi jutott a Magyar Kupa következő fordulójába.

Szentesi Kinizsi SZITE – Bordány SK (Magyar Kupa 1. forduló) 1-1 (0-1) büntetőkkel 3-1. Gólok: Nagy Torma Ricsárd (17’) ill. Koncz Zsolt (53’).

Büntetők – Szentesi Kinizsi: Légrádi Zsolt, Koncz Zsolt, Prozlik Ádám – Bordány: Fátyol Szilárd

Koncz Zsolt vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés után.
https://soundcloud.com/evi-hortobagyi/koncz-bordany

(Sebők)

Koncz Bordany

Listen to Koncz Bordany by Gyula Hortobágyi #np on #SoundCloud


Forrás