A Hungerit Zrt. az alábbi tájékoztatást adta ki a hétfői havária helyzettel kapcsolatban, melyből kiderül, hogy egy raktárban az ammóniás hűtőrendszerben észleltek szivárgást.

A Hungerit Zrt-nél 2020.07.20-n történt havária helyzetről Tar Károly a Hungerit Zrt. vezérigazgatója az alábbi tájékoztatást küldte el szerkesztőségünknek:

– 2020. július 20-n a reggeli órákban a Hungerit Zrt. szentesi, központi (Szentes Attila Utca 2) telephelyén, a hűtőház egyik raktárában, az ammóniás hűtőrendszerben szivárgást észleltek.
– A protokollnak megfelelően értesítésre került az illetékes Katasztrófavédelmi Hatóság.
– A havária (vészhelyzet) elhárítása érdekében a Hungerit Zrt kiképzett dolgozói a Katasztrófavédelmi Hatósággal együtt a kiáramlott ammónia vízköddel való lekötését, semlegesítését azonnal megkezdték. Ezzel egyidőben a dolgozók az üzemet elhagyták, biztonságos helyen várva meg a beavatkozás végét.
– Személyi sérülés nem történt. A havária idején a Katasztrófavédelem folyamatos műszeres méréseket végzett az ammónia-koncentárció vonatkozásában. Ammónia az üzem területéről nem került ki.
– A haváriát követően rendszeresen mértük és mérjük az ammónia szintjét.
– A vészhelyzet elhárítása óta, a munkahelyi légtér ammónia terheltsége, a jogszabályban szabályozott egészségügyi határérték alatta van.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29

Forrás

Előző cikkPéntektől kapható a Szentesi Élet legfrissebb száma!…
Következő cikkA Hungerit Zrt. tájékoztatása a július 20-i vészhelyzetről…