A hétvégén és a hét elején több esemény történt, melyről facebook posztok születtek, de bővebb információt nem tartalmaztak, így utánajártunk, megkérdeztük.

Elsőként a vásárhelyi úti dohányboltról posztoltak, illetve annak kigyulladásáról, de ezt nagyon sokan tényként vették, pedig nem volt tűz.

Hétfőn ki is nyitott az üzlet, bár erről már senki sem írt, mert nagyobb szenzáció az üzlet kigyulladása.

Ennek a hírnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja! 😊 Annyi történt, hogy egy védelmi rendszer bekapcsolása okozta a füstöt, így a riasztórendszer füstpatrona működésbe lépett.

Egy gyors szellőztetés mindent megoldott, tűz nem volt. Így már nem is annyira szenzáció a hír.

A másik esemény a Hungerit-nél történt, mellyel kapcsolatban a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott tájékoztatást:

– Az Üzem területén elhelyezkedő egyik hűtő raktárban a hűtőközegként használt ammónia szivárgott a reggeli órákban. A raktárban dolgozók elhagyták a helyiséget, a telephely többi dolgozója biztonságos helyen elzárkózva várta meg a beavatkozás végét, személyi sérülés nem történt.

– A HUNGERIT ZRt. létesítményi tűzoltói a dolgozók biztonságba helyezésével párhuzamosan azonnal megkezdték a kiáramlott ammónia vízköddel való lekötését, semlegesítését. A helyszínre az ilyen esetekben érvényes protokollnak megfelelően Szentesről, Csongrádról és Szegedről érkeztek tűzoltó egységek, és a továbbiakban közösen végezték a beavatkozást.

– Az egységek a beavatkozás során folyamatos műszeres méréseket végeztek az ammónia – koncentráció vonatkozásában, de az anyag nem került ki a létesítmény területéről, Szentes lakosságára nem jelentett veszélyt.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29

Forrás

Előző cikkKözeleg Szombaton újra tétmeccs vár ránk, rögtön 2⃣, majd vasárnap 1&#x20…
Következő cikk„Régi „bútordarab” vagyok az Árpádnál”…