Ősszel már csaknem 500 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök.

Szeptemberben 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán.

Csongrád-Csanád megyében hét oktatási intézményben dolgoznak majd iskolaőrök. Szegeden öt, Makón és Szentesen egy-egy intézményben (HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) kerül bevezetésre az iskolaőri rendszer.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre; feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása, amelyekben erre leginkább szükség van – áll a közleményben.

A tárca tájékoztatása szerint az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség.

Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe – tudatták.

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás

Előző cikkFriss eredmény………
Következő cikkV. Szentesi Gyermekfesztivál…