A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétfőn a letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki az elmúlt péntekről szombatra virradóra több alkalommal is bemászott volt élettársa házába, majd az utolsó alkalommal egy vita során megpróbálta őt leszúrni – közölte a vádhatóság. A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő korábban élettársi kapcsolatban álltak, amely tavaly nyáron megszakadt. A kapcsolat felbontását a gyanúsított nem tudta elfogadni és a sértettet, valamint annak családját folyamatos telefonhívásokkal, üzenetküldésekkel és fenyegetésekkel zaklatta. Emiatt a sértett már 2020. június 16. napján feljelentést tett a rendőrségen.

A gyanúsított június 19-én este 9 óra körül átmászott a sértett szentesi házának kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe és befeküdt volt élettársa ágyába. A sértett a hazaérkezését követően észlelte mindezt és rendőri segítséget hívott. Az előállítást követően a gyanúsított azonban ismételten a sértett házához ment és megint csak ugyanazzal a módszerrel bejutott az ingatlanba, majd újra befeküdt a sértett ágyába. A sértett hazaérkezésekor mindezt észlelve ismételten rendőri segítséget hívott. A gyanúsított a második előállítását követően ismételten a sértett házához ment és ugyanazzal a módszerrel, ahogyan korábban, a bezárt ingatlanba bement. A sértett hajnal fél 5 körül ért haza, ahol a folyosón találta a gyanúsítottat kezében egy konyhakéssel. Mindezeket követően a nő megpróbált elmenekülni, az ajtót kívülről a gyanúsítottra zárni, de a férfi a lábát az ajtórésbe csúsztatva ezt megakadályozta, majd a sértettre támadt. Ennek során a gyanúsított válogatott szidalmazások mellett közölte a sértettel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem és ezt elintézi, valamint megöli őt. A megalapozott gyanú szerint a férfi öt-hat alkalommal szúrt a sértett mellkasa irányába, melyeket a nő igyekezett kivédeni. A sértettnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a gyanúsított kezéből a kést kicsavarnia és a férfit elzavarnia, majd a rendőrséget értesítenie.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a zaklatás vétsége, valamint az éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, továbbá az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a legsúlyosabb kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét a főügyészség indítványa szerint megalapozza az a tény is, hogy a gyanúsított a cselekményét hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

képünk illusztráció

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
26. lapszám
Társadalom|50
Forrás

Előző cikkJoe Bonamassa – “Just Got Paid” from ‘Tour de Force: Hammersmith Apollo’ Wat…
Következő cikkHarminc éve hetilap…