A sürgősségi betegellátásban használatos eszközöket, pulzoximétereket, vérnyomásmérőket és érintés nélküli, infra lázmérőket adományozott a Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítvány a Dr. Bugyi István Kórház részére 1,6 millió forint értékben. Az adományt dr. Balla Rozália, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át június 11-én délután dr. Abebéné Bagi Márta ápolási igazgatónak és dr. Magyar Hajnalka osztályvezető főorvosnak.

Az alapítványt 2019. május 25-én, a sürgősségi világnapon hozták létre. Céljuk, hogy rálátásuk legyen valamennyi magyarországi SBO működésére, és segítsék az osztályok, valamint a dolgozók munkáját. – A pandémia kapcsán nyílt módunk arra, hogy megszervezzük az ország 22 SBO osztályának a támogatását. Első alkalommal jártunk Szentesen, és a sürgősségi ellátásban használt eszközöket adtuk át az osztálynak, 50 pulzoximétert, 25 vérnyomásmérőt és 25 érintés nélküli, infra lázmérőt, mintegy 1,6 millió forint értékben – nyilatkozta lapunknak dr. Balla Rozália.

Dr. Abebéné Bagi Mártától megtudtuk, hogy ezeknek a betegmegfigyelő eszközöknek az igénylésére kaptak lehetőséget, melyeket bármelyik osztályon fel tudják használni, megkönnyítve az orvosok és az ápolók munkáját, hiszen rögtön tájékoztatást adnak a beteg állapotáról. Az ápolási igazgatót a járvány időszakáról és az osztályok fokozatos megnyitásáról is kérdeztük.
– Teljesen átrendeződött a munkánk az elmúlt három hónapban. A szentesi nagy körzettel, sok beteg ellátására felkészült kórház, mégis próbára tett bennünket a járvány. Minden nap új feladatot kaptunk, amit meg kellett oldanunk. Átcsoportosítottunk, megszüntettünk, illetve összevontunk osztályokat, átirányítottuk a dolgozókat. Az orvosoknak és nővéreknek is helyt kellett állniuk. Mindenki nagyon sokat dolgozott az elmúlt három hónapban, nem volt a kórháznak olyan személyzete, akinek a munkájára ne lett volna szükség – fogalmazott az ápolási igazgató.

Hozzátette, a megfelelő védekezés mellett igyekeznek visszahozni azokat az ellátási formákat, amelyeket szüneteltetni kellett a járvány idején. A kórházba lépésnél továbbra is hőmérőzés történik, és a páciensnek egy nyilatkozatot kell kitöltenie. A szakrendeléseken, az osztályokon, a diagnosztikai vizsgálatoknál és a szűrővizsgálatoknál is fokozatosan visszaáll a munka, melyeknél figyelembe kell venni a kormány határozatait. Hangsúlyozta, hogy bizonyos ágyszámot még fenn kell tartani a lehetséges fertőző betegeknek. Minden osztály működik, kivéve az ápolási osztályt, amit összevontak a krónikus belgyógyászattal, de lassan visszatérnek a korábbi működéshez.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Egészségügy|38


Forrás

Előző cikkA rendőrség lezárta a Kurca hidat, míg el nem szállítják az aknagránátot…
Következő cikkWhile My Guitar Gently Weeps – Guitar Heaven