Farkas Sándor miniszterhelyettes a térség országgyűlési képviselője az alábbi tájékoztatót adta a centenáriumi megemlékezés előtt:

– Adorján, Beregszász, Bodrogszentes, Buziásfürdő, Csíkmindszent, Hetyen, Kápolnokmonostor, Kibéd, Kispiac, Muzslya, Óbecse, Sepsiszentgyörgy, Szaján, Szentegyháza, Tiszakálmánfa, Topolya, Torda, Törökbecse, Új szentes, Zetelaka

Holnap délután fél 5-kor lesz 100 éve, hogy ezeket a településeket Magyarországtól elcsatolták a Trianoni békediktátummal, amikor hazánk, Magyarország elveszítette területének és lakosságának kétharmadát.
Ma az előbb felsorolt városok, falvak Választókerületünk településeinek a testvértelepülései. A magyar összetartozás tovább él!

A magyar összetartozás a legnehezebb időkben is erőt adott, akkor is amikor három részre szakadt az ország és a szovjet megszállás alatt is, amikor kezdetben még a magyar himnusz éneklését is betiltották. Ma amikor bárhol megszólal a himnusz nem az eredeti tempóban énekeljük, hanem Trianon óta lassabban, mint előtte. Holnap délelőtt 10 óra 30 perctől kezdődik az Országgyűlés emlékülése. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, a Magyar Református Egyház zsinata és az Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsának felhívására, Politikai és civil kezdeményezésekre fél 5-kor megszólalnak a harangok.

A településeken különböző időpontokban, már délelőtt 10 órától kezdődnek a megemlékezések. Arra kérek mindenkit, holnap emlékezzünk meg az igazságtalan és sok szenvedést okozó eseményre, valamint adjunk hálát azért, hogy napjainkban békében és szabadon, határoktól függetlenül erősíthetjük és gazdagíthatjuk nemzeti összetartozásunkat. Holnap, Trianon 100. évfordulóján mindenki találja meg az alkalmas időt és mondjon el egy fohászt Magyarországért és minden magyarért!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkA hét legnépszerűbb cikke|44 III….
Következő cikkFarkas Sándor: A magyar összetartozás sosem volt ilyen erős…