Ma reggel kondiedzéssel indította el női csapatunk, a Hungerit-Szentesi VK a felkészülését a 2020–2021-es idényre új vezetőedzőnkkel, Matajsz Márkkal. Vele beszélgettünk.

– Sikeres négy évet töltöttél Szombathelyen, bajnokként feljutottatok az OB I/B-ből az OB I-be. Az első osztályú szereplésetek nem forgott veszélyben egyszer sem. Nehezen hoztad meg a döntést, hogy távozol és visszatérsz Szentesre?

– A döntésem oka az volt, hogy tavaly visszaköltözött Szentesre a feleségem és a kislányom, így a 2019–2020-as szezonban ingáztam Szombathely és Szentes között, ami nem volt egyszerű. Decemberben jeleztem is az AVUS vezetőségének, hogy az idény végén haza akarok költözni. Ezután jött a Szentesi Vízilabda Klub megkeresése.

– Ma reggel megtartottad az első edzésed a Hungerit-Szentesi VK-nak. Milyen benyomást tettek rád a lányok?

– Abszolút pozitív benyomást keltettek, hiszen már ők is nagyon várták, hogy ismét elinduljanak az edzések és vízbe ugorhassanak. Szárazföldön gimnasztikával kezdtünk, majd egy órát voltak a lányok medencében majdnem három hónapot követően. Ügyelek arra, hogy nagyon óvatosan térjünk vissza a munkába, hiszen ilyen mértékű leállás még senkinek a pályafutásában nem volt. Nagyon nehéz, az alapoktól kezdünk mindent.

– Milyen érzés volt reggel négy év után ismét szentesi edzőként belépni az uszodába?

– Furcsa, de leginkább azért, mert női csapattal eddig még nem nagyon foglalkoztam. Szentestől és a helyi uszodától nem távolodtam el, hiszen rendszeresen jártam haza, illetve a Szombathely trénereként meccseim szintén voltak itt.

– Milyen stílusú edzőnek tartod magad?A rengeteg munkában hiszek, a fegyelemben, koncentrációban, az utolsó másodpercig való küzdelemben. Leginkább ezek jellemezték az eddigi csapataimat, munkás edzőnek tartom magam.

– Mire számíthatnak a lányok az elkövetkezendő hetekben, milyen programot állítottál össze nekik?

– Nem árulok zsákbamacskát, az első napok és hetek biztosan azzal telnek majd, hogy visszaszerezzék a fizikális kondíciójukat, de hiszek a változatos edzésekben, így hamar előkerül majd a labda is a tréningjeinken. A lényeg, hogy szorgalmasan dolgozzanak céljaink gyümölcseiért.

– Milyen célokkal vágsz neki a szentesi munkádnak?

– Minél több szentesi fiatalt szeretnék idővel a felnőttcsapatban látni, és felépíteni egy rendszert, hogy három-négy éven belül legyen egy nagyon jó Hungerit-Szentesi VK. Természetesen az sem baj, ha hamarabb. Utánpótlásnevelő egyesület vagyunk, tehát az a jövőképem, hogy idővel minél kevesebb lányt kelljen majd igazolnunk. Ehhez fontos, hogy tehetségeket neveljünk és megtartsuk őket.

– Ezek inkább távlati célok, mik a közelebbiek?

– Mivel nem tudjuk még, hogy az ellenfeleink hogyan erősítenek, nehéz bármit is mondani. Menet közben bármi történhet, de az 5-8. hely közé várom a csapatom a 2020–2021-es idényben. Amennyiben előrébb végeznénk, az a csodakategória. Szépen, csendben, szerényen dolgozunk és építkezünk a céljaink elérésének érdekében.

📸 Vidovics Ferenc
Forrás