Kezdőlap Hírek Hírek Nézzen be velünk az épülő színházba…

Nézzen be velünk az épülő színházba…

85

A Tóth József színház megújulására már régóta vár a szentesi lakosság. Jelen esetben nem arról a háttérről kívánunk írni, hogy ki, miből és mennyit tett/tesz hozzá, hanem arról, hol tart az építkezés! A következő kérdést nyugodtan a GYIK (gyakran ismételt kérdések) közt előre vehetjük: „Mikor fog elkészülni?”. Ebbe nem kívánunk belemenni, de látható, hogy a színfalak mögött hatalmas munka folyik. A képeket látva sokan nem ismernek rá a régi épületre.

A tegnapi napon lett lebetonozva az előtér, mely sok száz méter padlófűtéscső mellett elektromos vezetéket is rejt. Az előtérben a mennyezet is le volt szakadva, így azt is újra kellett építeni. Ablakok is helyükön vannak, a biztonsági berendezések is bekábelezve. Az építkezés közben folyik a színháztechnika beszerelése/beépítése. A légtechnika vezetékei (légvezető alagutak) is felkerültek a mennyezetre, melyeket darabonként hanggátló szivaccsal burkoltak, hogy az előforduló vibráció ne hallatszódjon ha működik a rendszer. A páholyok kemény gipsz elemei is beépítésre kerültek. Jelen pillanatban a színházterem szigetelése folyik, majd beépítik a hungarocell ágyra a padlófűtés csővezetékét és kap a felület még kb 8 cm betont.

Az előzetes terveket többször újra kellett gondolni. Az épület mellett egy újabb hatalmas munka folyik, de erről majd egy későbbi híradásban számolunk be, mint ahogy a színpadról és annak technikájáról.

Ahhoz, hogy eddig el lehessen jutni, kellő alapnak kellett lenni. Nem a financiális oldalra gondolunk, hanem a teljes pince beépítésére. Ott vannak a szociális helyiségek a művészbejáró a mélygarázsból (upsz, most akaratlanul is elárultunk valamit), valamint a székraktár, a zenekari árok és a teljes közműrendszer! Mondhatni a jéghegy csúcsa a színházterem!

A színház átalakulását (építését) az utolsó előadástól folyamatosan dokumentáljuk. Nagy munka volt, míg eddig eljutott az építkezés. Egy cikkben lehetetlenség összefoglalni mindazt amely az elmúlt hónapokban történt az építkezés során, de azt ne felejtsük el, hogy a mostani projektben nem csak a színház van benne, hanem az épület teljes tetőszerkezetének megújítása díszbádogozással együtt. Még nem tudjuk, hogy mikor lehet bérletet vásárolni, de az biztos, hogy XXI. századi modern színháza lesz Szentesnek! (folytatjuk)

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26
Forrás