Nagypéntek van, hamarosan itt a húsvét, ami a legtöbb ember számára egyet jelent a főtt tojással és füstölt sonkával. A nyers vagy főtt füstölt sonka és a tojás felületén – a forgalmazás formájától függetlenül – bármikor megtapadhat valamilyen kórokozó, amely normál körülmények közt nem jelent kockázatot az emberi egészségre. Az aktuális járványhelyzetben azonban mindenképpen legyünk inkább fokozottan óvatosak és menjünk biztosra. Ennek jegyében tartsuk be azt az alapvető szabályt, hogy mellőzzük a fenti ételek hőkezelés nélkül, nyersen történő fogyasztását. Írásunkat a lapunk 13. oldalán olvashatják, a húsvéti kalács receptjét pedig a Szentes családi ízei rovatunkban, a 14. oldalán találják.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
15. szám
Egészségkalauz|35
Gasztronómia|49






Forrás

Előző cikkBartók: Violin Concerto No.2, Sz.112 – 1. Allegro non troppo
Következő cikkGiovanni Battista Pergolesi “Stabat Mater”(1736)