Kezdőlap Hírek Ötven számítógéppel segíti a tanulást a megyei önkormányzat…

Ötven számítógéppel segíti a tanulást a megyei önkormányzat…

65

Csongrád megye tíz településére összesen több mint 50 olyan számítástechnikai eszköz kerül a napokban, amelyet felajánl a megyei önkormányzat, a digitális oktatáshoz. A berendezések egy részét saját gépparkjából, más részét beszerzést követően tudja biztosítani a szervezet azoknak az intézményeknek, ahonnan erre igény érkezett. A legtöbb Szentesre, a Horváth Mihály Gimnáziumba került: csütörtökön 21 számítógépet adott át ingyenes használatba Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke Tóth Tamás igazgatónak.

Mint ismeretes, a távoktatás általános bevezetéséről szóló kormányzati bejelentés után azonnal felhívással fordult Gémes László a Csongrád megyei önkormányzatokhoz, amelyben kérte, jelezzék, ha helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tantermen kívüli, digitális oktatás feltételeinek biztosításában. Az elmúlt napokban a jelzett problémák egy részét – például internet szolgáltatással összefüggő kérés, – sikerült gyorsan megoldani. Azokon a helyeken, ahol viszont nem volt más megoldás, a szükséges eszközök biztosításával nyújt segítséget a megye önkormányzata. Mintegy ötven berendezésre merült fel igény, amelyből harminc komplett számítógép a hivatal saját gépparkjából állt rendelkezésre, további 20 laptopot pedig be kellett szerezni. Gémes László személyesen adott át 21 db vadonatúja gépet a Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának.

Gémes László a megyei közgyűlés elnöke elmondta: A Horváth Mihály Gimnáziumban az új tanrend bevezetéséről szóló bejelentés után azonnal felmérték a diákok és a pedagógusok eszközellátottságát. Így derült ki az, hogy több tanulónál problémát jelent a tanuláshoz szükséges informatikai háttér megteremtése.

Tóth Tamás igazgató elmondta, hogy a gépek az önkormányzat tulajdonában maradnak, a diákok ingyenes használatba kapják addig, amíg szükségük lesz rá.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás