Kezdőlap Hírek Ez a rendezvény nem marad el!…

Ez a rendezvény nem marad el!…

56

KÖTELEZŐ – címmel nyílik fotókiállítás a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében 2020. március 14-én 15 órakor az Ifjúsági Házban.

A kiállításról így ír Nagy István a fotókör vezetője – A baráti fotós alkotócsoportokat hívtuk egy közös fotós szakmai játékra, akikkel szorosabb kapcsolatban vagyunk kiállításaink során. Így Békéscsaba, Gyula, Kecskemét, Hódmezővásárhely, Orosháza, Szeged és Szentes fotósait invitáltuk képkészítésre. Előzetesen vagy 30-40 fő jelentkezett a téma ismerete nélkül, majd a témakör megismerése után 94 fő jelezte az érdeklődését.

A fotós témánk egy 50 cm hosszú, nyers fehér színű pamut kötél
A tematikus fotópályázatnak szigorú megkötései voltak!
– a fényképezendő kötél darabot mi küldtük el a jelentkező fotósoknak
– mindenki az általunk elküldött alapanyagot (kötelet) fényképezte és kizárólag csak ennek szabad szerepelnie a képeken.
– Kizárólag semleges hátteret szabad használni
– A képen csak és kizárólag az elküldött kötél szerepelhet
– A képen a kötél, annak fényei és árnyékai lehetnek rajta
– A cél a jó ötlet, a fantázia felhasználásával elkészített kiállításra alkalmas minőségi kép!

A kiállítás megrendezéséhez fejenként 5 db kiállításra alkalmas méretű digitális képet kértünk az alkotóktól. Az így összejött képanyagot profi fotóművészekkel zsűriztettük le. A zsűri által kiválogatott képekből rendezzük meg a kiállítást.

A Szentesi Fotókör által meghirdetett tematikus fotópályázatra Békéscsaba, Gyula, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Orosháza, Szentes városokban működő fotóklubok 63 tagjától 259 pályamű érkezett be. A képanyagot Gábor Enikő, Kis Péter, Seres Géza fotóművészek értékelték pontozással, a kiállításra tovább jutott 30 szerző 67 alkotása.

Az így létrejött tárlat első bemutatója Szentesen a Művelődési és Ifjúsági házban lesz megrendezve 2020. március 14-én, a megnyitó 15 órakor kezdődik.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17
Forrás