Kezdőlap Hírek „Te Deum” című tűzzománc kiállítás nyílt Szentesen…

„Te Deum” című tűzzománc kiállítás nyílt Szentesen…

72

2020. február 6-án nyílt meg a Tokácsli Galériában a Szentesi Művelődési Központ szervezésében Stekly Zsuzsa „Te Deum” című tűzzománc kiállítása.

Varróné Szabó Ildikó művelődésszervező elmondta, hogy immáron harmadik alkalommal mutatja meg munkáját Stekly Zsuzsa és már ismerősként tekintünk az alkotóra és műveire.
A megnyitó elején Szabó Luca, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke egy Schumann darabot játszott zongorán.

Köröndiné Mátraházi Leona hitoktató, tanító megnyitóját így kezdte: rövid mondat a kiállítás címe „Te Deum” (laudámus) – de ebben minden benne van, az Isten, az ember, a hit, a család, a szépre, a jóra való nyitottság és a közösségért végzett értékteremtés, az alkotás öröme.

A mostani kiállításra az elmúlt három évben készült alkotásait hozta el, melyek nagyobb részben vallási témájú. A tűzzománc óriási lehetőségeket rejt magában, a téma dönti el, hogy a határozott rekeszes technikával vagy a lágyabb, festő módszerrel valósul meg elképzelés. A kiállító mindig törekedett arra, hogy a legkorszerűbb, az új felfogások szerint alkosson – mondta Köröndiné Mátraházi Leona.

A kiállítás megtekinthető február 29-ig, a Galéria nyitvatartási idejében: keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, valamint szombaton 9-13 óráig.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Kiállítás|34
Forrás