Kezdőlap Hírek Egy éve működik az ételdoboz Szentesen…

Egy éve működik az ételdoboz Szentesen…

60

A Re-Formáló Egyesület országos kezdeményezéséhez csatlakozva tavaly januárban került fel a Dózsa-ház falára a rászorulókat segítő „Enni adok–Enni kapok” doboz, amit azóta is jó szándékú civilek, önkéntesek töltenek meg élelmiszerrel.

A kis csoport tagjai az elmúlt egy évben fáradhatatlanul járták az üzleteket, keresték a kapcsolatokat, vagy főztek maguk olykor egy-egy adaggal több ételt. Mint Bertus Zoltánné Friedl Mónika elmondta, az önkéntesek közül mindenki azzal segít, amivel tud: van, aki a boltokból hoz pékárut, más kész ételt főz az adományba kapott alapanyagokból, de olyan segítő is van, aki műanyag edények gyűjtésével támogatja a doboz működését. Az eltelt egy év alatt a rászorulók is megszokták a doboz működését, betartják, hogy csak három dolgot vehetnek ki egyszerre.

Az egyéves évforduló alkalmából 2020. január 26-án 11 órától melegételosztással várták a doboz vendégeit. Bár sokan jártak-keltek arra, de inkább megvárták, míg a doboz környezete elcsendesült.

Az ételosztás másik célja az volt, hogy a rászorulókkal is akartak találkozni az önkéntesek, hogy megtudják, van-e különleges igényük, melyre pl. ők nem gondolnak, de a doboz használói örülnének.

Az eltelt egy esztendő tapasztalatairól a Szentesi Élet városi hetilap hamarosan részletesen beszámol!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás