Kezdőlap Egyéb Csak szentesi és csongrádi diákok figyelmébe!!! (osztani ér!)…

Csak szentesi és csongrádi diákok figyelmébe!!! (osztani ér!)…

25

Elszánt vagy? Terveid vannak? Segítség kell, hogy elérd azt? Íme a Szentes Csongrád Rotary Club ösztöndíjpályázata, melyre szentesi és csongrádi 9-11. osztályos középiskolai tanulók pályázhatnak!

A két városból 1-1 főnyertest hirdetnek, aki 150.000 Ft-os támogatásban részesül – mondta a 2020. január 22.-ei sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán az ösztöndíjpályázat ötletgazdája.

A támogatás az Ösztöndíjas által választott konkrét tanulmányok -szakmai vagy tanulmányi utak, versenyek, fesztiválok stb. – költségeire, illetve a tanulmányokhoz szükséges eszközök beszerzésére fordítható. (A támogatás felhasználásáról pontos elszámolást szükséges készíteni.)
Nem kitűnő tanulók jelentkezését várják, hanem legalább egy tárgyból – a tanárai szerint – kiemelkedő, dicséretes, esetleg országos versenyeken jó helyezést ért el; vagy valamilyen tudományágban, művészeti területen, illetve a sportban képes, vagy képességekkel rendelkezik az átlagon felüli teljesítménye.

Ha valaki nem lesz fődíjas, azoknak sem kell elkeseredni, mert a pályázaton további 8 db különdíj kerül kiosztásra 50.000 Ft – 50.000 Ft értékben, valamint a további legjobb tíz pályázatot benyújtó diák oklevélben és 10.000 Ft értékű könyvutalványban részesül. Ezeken felül szponzoroknak köszönhetően további különdíjak is megítélésre kerülhetnek.
Fontos! A Pályázaton az a Szentesen vagy Csongrádon tanuló középiskolás vehet részt, aki: a pályázat benyújtásakor 9-11. osztály valamelyikében tanul.

A két nagy ösztöndíjat (első helyezést) csak egy alkalommal nyerheti el ugyanaz a diák.

A Pályázat két részből áll:
– az első fázisban a pályázó írásos pályázati anyagot készít,
– a második fázisban a 20 legjobbnak ítélt pályázatot benyújtó diák beszélgetésen vesz részt a Bíráló Bizottság tagjaival.

A jelentkezőnek az alábbiak szerinti írásbeli pályázatot kell benyújtani:

A Pályázónak legfeljebb három oldal terjedelemben kell leírnia az őt leginkább érdeklő, foglalkoztató tudományágat, sportot, művészeti-, zenei képzést stb., amivel kapcsolatban az ösztöndíjat fel kívánja használni. Az esszében a pályázónak érvelni kell amellett, hogy miért indokolt a támogatása, az ösztöndíjat milyen célra és formában kívánja felhasználni, az milyen tanulmányokat, képzést, fejlődést biztosíthatna számára. (A pályázathoz csatolható, azt részben helyettesítheti saját készítésű film, album, festmény, egyéb kreatív megoldás.)

– 1 oldalas bemutatkozás, amiben ismerteti a pályázó személyét, céljait, eredményeit
– Pedagógus (vagy szakértő, művész, edző) ajánlólevele a pályázó tevékenységét ismerő szakember részéről. A szakmaiság mellett kérjük, hogy az ajánló térjen ki a pályázó anyagi körülményeire.
– Diáktársak ajánlása: legfeljebb három osztály-, vagy iskolatársának külön-külön írásos ajánlását is csatolnia kell a pályázatához, melyben néhány mondatban saját szavaikkal ajánlják társukat az ösztöndíjra.

Az írásos pályázat beadási határideje, módja: 2020. március 31. éjfél.

A pályázat kizárólag elektronikus formában nyújtható be.

További információ a https://www.rotaryszentescsongrad.hu/ címen!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás