Kezdőlap Hírek 100 km-es gyalogtúrán a Zsoldos kadétjai – a Doni áldozatokra emlékeztek…

100 km-es gyalogtúrán a Zsoldos kadétjai – a Doni áldozatokra emlékeztek…

98

HSzC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája honvéd kadétjai 2020 január 17-én indultak a szentesi vasútállomásról a Doni Emléktúra 100 km-es gyaloglására.
Több, mint 7 órás utazás után megérkezte a doni túra kiindulóállomására, Lónyára.

Első nap: 26.8 kilométert teljesítettek Lónya – Mátyus – Tiszakerecseny – Tiszaadony – Tiszavid és Tiszaszalka érintésével. Elég megterhelő volt az első nap, de mindenki jól vette az akadályokat.

2020. január 19-én a második napon 27,1 kilométert teljesítettek Tiszaszalka-Vámosatya-Barabás-Gelénes és Beregdaróc érintésével. Eseménydús, fárasztó nap van mögöttünk – adták hírül az iskola közösségioldalán. „Mindenki nagyon bírja a gyűrődést, a fájdalmak ellenére kitartunk! Olyanok vagyunk, mint a hősök szellemei. Megmutatjuk elevenen a harcokban elesettek és a sikeresen hazatértek arcát, büszkeségét, hazaszeretét.” – folytatódott a poszt.

2020. január 20-én a harmadik napon 31,4 kilométert tettek meg Beregdaróc-Beregsurány-Tarpa-Gulács és Jánd érintésével. Néhány sebesüléssel, de töretlen akarattal élvezik a túra minden egyes lépését.

A negyedik napon 2020. január 21-én 21 kilométert teljesítettek Jánd-Vitka-Nagydobos és Szamosszeg érintésével.

A túrával és a 100 km-es gyaloglással a küldetésünk az, hogy „mi, gyerekek-fiatalok kitartó akarattal, szeretettel, ugyanakkor ki nem hunyó tisztelettel emlékeztetjük Önöket azokra a katonákra, akik embertelen körülmények között, emberfeletti erővel harcoltak hazájukért és benne szeretteikért.”

Képek:
HSzC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája facebook oldala

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás