Még több kép: https://www.szentesimozaik.hu/2019/11/24/xiv-rotary-jotekonysagi-bal-2019-kepek/

2019. november 23-án a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezte meg immáron tizennegyedik alkalommal a Szentes-Csongrád Rotary Club a jótékonysági bálját.

A klub a jótékonysági bál bevételét más forrásaival együtt a célkitűzésének megfelelően szerény körülmények között élő gyermekek, tehetséges fiatalok támogatására fordítja. A Kárpát-medencei Rotary Diáktáborok finanszírozására fordította a befolyt összeg jelentős részét, de ettől az évtől új ösztöndíj programot indítanak a két város rotarystái.

Tóth Sándorné a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a mostani szórakozási lehetőség évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy a diáktábort tudja a klub finanszírozni, most viszont a bálnak és más akcióknak bevételéből elindítják a „Higgy magadban és kinyílik a világ” tanulmányi ösztöndíj programot, melyet Szentes és Csongrád vonzáskörzete, valamint Kárpátalja rászoruló és tehetséges középiskolásainak hirdetnek meg.

A támogatás az ösztöndíjas által választott konkrét tanulmányok, szakmai vagy tanulmányi utak, versenyek, fesztiválok költségeire, illetve a tanulmányokhoz szükséges eszközök beszerzésére fordítható. A pályázaton az a tanuló diák vehet részt, aki a pályázat benyújtásakor 9-13. osztály valamelyikében tanul, legalább egy tantárgyból – tanárai szerint kiemelkedő – dícséretes, esetleg országos versenyeken jó helyezést ért el, vagy valamilyen tudományágban, művészeti területen illetve sportban az átlagon felüli teljesítményre képes.

Beszédét Gárdonyi Géza idézettel zárta:

„Légy az, kiből árad a nyugalom.
Légy az, kire nem hat a hatalom.
Nyújtsd oda, hol kérik a kezedet.
S menj oda, hol fázik a szeretet.”

A programban először a Szilver TSE táncosainak bemutatóját láthattuk, majd Kállai Lajos Zsolt hegedűjátékát hallhattuk. Az ifjú tehetségnek a hangszervásárlásához járult hozzá a Szentes-Csongrád Rotary Club ebben az évben.

Az est folyamán két Paul Harrisről elnevezett díjat adtak át, amellyel a kiemelkedően teljesítő klubtagok munkáját ismerik el. A két díjazott Horváth Márta és Tímárné Staberecz Teréz.

A bál során fényképes útiélménybeszámolót tekinthettünk meg Nagypál Anna Bíborkától, aki a Rotary cserediák program keretében Belgiumban tölthetett két hetet. Ő a Rotary „rövid” cserediák programjának jóvoltából utazhatott ki.

Természetesen a jólbevált jótékonysági árverés, több százezer forinttal gyarapította a bál bevételét, amely egy jó ügyet szolgál!

A jótékonysági bál ízletes ételeit a csongrádi Bárka Étterem készítette, a hangulatfelelőse a Fuvi Band volt.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkA hétvégi mérkőzések eredményei……..
Következő cikk45. lapszám…